1 miljoen maaltijden gered door ‘Too Good To Go’

Too Good To Go app, via persbericht

De app ‘Too Good To Go’ heeft 1 miljoen maaltijden gered van verspilling, dat meldde de gelijknamige organisatie vandaag via een persbericht. Daarmee heeft het anti-voedselverspillingsinitiatief naar eigen zeggen binnen twee jaar circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot voorkomen.

Voedselverspilling is volgens het rapport van de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties verantwoordelijk voor 8% van de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. In Nederland verspillen we jaarlijks tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten. Bij het weggooien van eten gaan niet alleen de producten verloren, maar ook alles wat nodig was om dat eten te produceren: water, landbouwgrond, mankracht en transport. Het redden van maaltijden van verspilling is daarom ‘winst voor het milieu, ondernemers en consumenten,’ aldus de organisatie.

Too Good To Go berekende dat zij met deze 1 miljoen maaltijd circa 2,5 miljoen kilogram CO2-uitstoot hebben voorkomen door het redden van maaltijden. “Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.”

Kennisdatabank

Joost Rietveld, Managing Director van Too Good To Go Nederland: “We zijn overrompeld door de hoeveelheid Nederlanders die in actie willen komen tegen voedselverspilling via de app. Die beweging willen we doorzetten en daarom gaan we de komende tijd meer aandacht besteden aan voorlichting, educatie maar ook inspiratie.” Om dit te ondersteunen opent Too Good To Go vandaag een kennisdatabank over voedselverspilling.

Anti-voedselverspillingsinitiatief

Het anti-voedselverspillingsinitiatief Too Good To Go begon op 22 januari 2018 in Nederland met 25 aangesloten locaties, enkel in de stad Amsterdam. Al snel volgden meer grote steden en inmiddels kun je verspreid over het hele land maaltijden redden. Op dit moment heeft het initiatief ruim 2.000 aangesloten locaties in Nederland.

Lees ook
Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

De wereldwijde verspilling van voedsel door consumenten is mogelijk twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dat berekenen onderzoekers van Wageningen Economic Research. Breed gebruikte schattingen houden geen rekening met de effecten van rijkdom op het gedrag van de consument en rijke consumenten verspillen meer voedsel. Organisaties als...

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar. Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens...