2,4 miljoen deelnemers Nationale Week zonder Vlees

Week zonder vlees

2,4 miljoen Nederlanders deden mee aan de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees , die van 9 tot en met 15 maart plaats vond. Dat maakt de organisatie bekend. Supermarkten verkochten deze week 200,4 procent meer vleesvervangers ten opzichte van een gemiddelde week.

De cijfers laten ook zien dat 46 procent van de Nederlanders de Week Zonder Vlees-campagne hebben gezien. 14 procent heeft meegedaan aan de Week Zonder Vlees. Dit is een groei ten opzichte van vorig jaar toen 11 procent mee deed. Dit jaar aten de deelnemers gemiddeld 4,7 dagen geen vlees, in 2019 lag dit gemiddelde op 3,9 dagen.

Verkoop in supermarkten

Tijdens de Week zonder Vlees verkochten de Nederlandse supermarkten 200,4 procent meer vleesvervangers ten opzichte van een gemiddelde week. Dat blijkt volgens de organisatie uit cijfers van onderzoeksbureau IRi. In 2019 was 180,3 procent. 

Het doel van de Nationale Week Zonder Vlees is om mensen kennis te laten maken met vegetarisch eten. Volgens de organisatue heeft 74 procent van de deelnemers aan de Nationale Week Zonder Vlees de intentie om ook na deze week minder vlees te blijven eten.

Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

Nationale Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

De duurzaamheidscampagne Nationale Week Zonder Vlees voegt vanaf dit jaar ‘& Zuivel’ toe. De campagne daagt deelnemers uit om een week geen vlees te eten en zo bewust te worden van de impact die het eten van vlees heeft op het klimaat. Dit jaar wil de campagne ook stilstaan bij de impact van zuivel.

Bouwkunde-faculteit TUD gaat vegetarisch

Bouwkunde-faculteit TUD gaat vegetarisch

Als eerste faculteit aan de TU Delft stapt Bouwkunde over op een volledig vegetarisch assortiment in de kantine: vanaf 3 mei is hier geen vlees meer te verkrijgen.

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.