20% meer omzet voor de voedingsindustrie in eerste kwartaal

Industrie/fabriek aardappelen (pexels)

De voedings- en genotsmiddelenindustrie zette in het eerste kwartaal van 2022 20% meer om dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet van de totale industrie lag 24,5% hoger dan vorig jaar in het eerste kwartaal. Alle hoofdbranches in de industrie boekten een hogere omzet dan een jaar eerder. Wel is er een hoger aantal faillissementen uitgesproken: dit waren er 27 in 2022. In het eerste kwartaal van 2021 waren dit er 19.

Bron: CBS

Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

De stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen in combinatie met de dalende koopkracht zetten de winstmarges in food onder druk. Dit gaat ten koste van verduurzaming en innovatie in foodsector. Dat blijkt uit de sectorprognose Food 2022-2023 van ABN AMRO.

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

CBS: mkb berekent kostenstijgingen door aan klant

Veel ondernemers in het mkb kunnen niet anders dan de stijgende kosten voor onder andere energie en grondstoffen doorbereken aan de klant.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren