20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Het voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er inmiddels 75 miljoen dollar aan financiering in de producent van kweekvlees gestoken.

De nieuwe investeerders zijn onder meer Blue Horizon Ventures, Target Global, ArcTern Ventures en Rubio Impact Ventures. Onder meer M Ventures en Bell Food Groups investeerden eerder al  in het Limburgse bedrijf.

Mosa Meat werkt aan gekweekt rundvlees als schone, diervriendelijke opvolger van regulier vlees. Met het groeigeld wil Mosa Meat de pilot-productiefaciliteit in Maastricht uitbreiden, een productielijn opzetten van industrieel formaat, het team uitbreiden en uiteindelijk kweekvlees-producten introduceren op te markt.

Bron: Mosa Meat

Lees ook
Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.

Meatable breidt uit naar Singapore

Meatable breidt uit naar Singapore

In samenwerking met ESCO Aster brengt Meatable gekweekt varkensvlees op de markt in Singapore. Het is de eerste internationale uitbreiding van de kweekvleesproducent. Singapore gaf als eerste land ter wereld goedkeuring aan kweekvlees.

Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Migros Group, het grootste retailbedrijf van Zwitserland gaat investeren in de Israëlische kweekvleesproducent SuperMeat. Met deze samenwerking willen de bedrijven de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal versnellen. Onderdeel van de overeenkomst is een investering van Migros in SuperMeat.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren