20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Het voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er inmiddels 75 miljoen dollar aan financiering in de producent van kweekvlees gestoken.

De nieuwe investeerders zijn onder meer Blue Horizon Ventures, Target Global, ArcTern Ventures en Rubio Impact Ventures. Onder meer M Ventures en Bell Food Groups investeerden eerder al  in het Limburgse bedrijf.

Mosa Meat werkt aan gekweekt rundvlees als schone, diervriendelijke opvolger van regulier vlees. Met het groeigeld wil Mosa Meat de pilot-productiefaciliteit in Maastricht uitbreiden, een productielijn opzetten van industrieel formaat, het team uitbreiden en uiteindelijk kweekvlees-producten introduceren op te markt.

Bron: Mosa Meat

Lees ook
Danone moderniseert Nutricia

Danone moderniseert Nutricia

Nutricia bestaat 125 jaar en dat viert moederbedrijf Danone met forse investeringen. Het voedingsmiddelenbedrijf moderniseert de fabriek in Zoetermeer, zodat de productiecapaciteit van babyvoeding en medische voeding groter wordt, terwijl het water- en energieverbruik juist resp. 50 en 25 % dalen.

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

Air up, een Duitse scale-up die smaak aan water toevoegt via speciale geurpods, haalt €40 miljoen groeigeld binnen in een nieuwe investeringsronde geleid door Five Seasons Ventures. De fabrikant wil verder uitbreiden in Europa en ook naar de Verenigde Staten.

‘Kweekvlees moet ook sociaal zijn’

‘Kweekvlees moet ook sociaal zijn’

Kweekvlees en -vis kan bijdragen aan veel meer dan alleen een duurzamere landbouw, mits overheden hun verantwoordelijkheid nemen. Dit betogen Gabriel Rosenberg, universitair hoofddocent Gender, Sexuality and Feminist Studies aan Duke University en Jan Dutkiewicz, postdoc Political Science aan John Hopkins University in een essay dat oorspronkelijk...