20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Het voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er inmiddels 75 miljoen dollar aan financiering in de producent van kweekvlees gestoken.

De nieuwe investeerders zijn onder meer Blue Horizon Ventures, Target Global, ArcTern Ventures en Rubio Impact Ventures. Onder meer M Ventures en Bell Food Groups investeerden eerder al  in het Limburgse bedrijf.

Mosa Meat werkt aan gekweekt rundvlees als schone, diervriendelijke opvolger van regulier vlees. Met het groeigeld wil Mosa Meat de pilot-productiefaciliteit in Maastricht uitbreiden, een productielijn opzetten van industrieel formaat, het team uitbreiden en uiteindelijk kweekvlees-producten introduceren op te markt.

Bron: Mosa Meat

Lees ook
CBS verwacht stijging investeringen in de voedingsindustrie

CBS verwacht stijging investeringen in de voedingsindustrie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat de voedings- en genotmiddelenindustrie in 2021 13% meer gaat investeren in materiële vaste activa dan in 2020.

Cargill investeert in start-up Bflike

Cargill investeert in start-up Bflike

Start-up Bflike, ontwikkelaar van technologieën die resulteren in plantaardige vlees- en visproducten die zo veel mogelijk lijken op hun dierlijke tegenhangers, vindt in Cargill een nieuwe investeringspartner.

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.