20 miljoen voor kweekvlees-maker Mosa Meat

mosa meat

Beeld: Redwan Farooq via Mosa Meat

Het voedingstechnologie-bedrijf Mosa Meat heeft in een nieuwe investeringsronde 20 miljoen dollar opgehaald. In totaal is er inmiddels 75 miljoen dollar aan financiering in de producent van kweekvlees gestoken.

De nieuwe investeerders zijn onder meer Blue Horizon Ventures, Target Global, ArcTern Ventures en Rubio Impact Ventures. Onder meer M Ventures en Bell Food Groups investeerden eerder al  in het Limburgse bedrijf.

Mosa Meat werkt aan gekweekt rundvlees als schone, diervriendelijke opvolger van regulier vlees. Met het groeigeld wil Mosa Meat de pilot-productiefaciliteit in Maastricht uitbreiden, een productielijn opzetten van industrieel formaat, het team uitbreiden en uiteindelijk kweekvlees-producten introduceren op te markt.

Bron: Mosa Meat

Lees ook
Ribeye van kweekvlees uit de printer

Ribeye van kweekvlees uit de printer

Aleph farms zet samen met Technion een nieuwe stap in de ontwikkeling van kweekvlees, een alternatief voor slachtvlees. De twee partijen combineerden kweekvlees met 3D-bioprinttechnologie en produceerden een ribeye steak.

Gekweekt kippenvlees: diervriendelijker, niet milieuvriendelijker

Gekweekt kippenvlees: diervriendelijker, niet milieuvriendelijker

Kweekvlees wordt gepresenteerd als zowel diervriendelijker als milieuvriendelijker alternatief voor slachtvlees. Maar wat dat laatste betreft, gaat die vlieger lang niet altijd op. Begin december vorig jaar liet Singapore als eerste land ter wereld kweekvlees toe tot de markt. Het Amerikaanse bedrijf Eat Just mag hier zijn ‘gekweekte’ kipnuggets...

Boost voor kassen-automatisering

Boost voor kassen-automatisering

Dankzij een investering vanuit ION+, Innovation Industries en SHIFT Invest kan SAIA Agrobotics de glastuinbouw verder automatiseren.