In 2021 alle Vlaamse scholen over op GoodFood@School

lunchbox

Op alle Vlaamse scholen een gezond en duurzaam voedingsbeleid. Dat is de gezamenlijke ambitie van Rikolto (voorheen Vredeseilanden), GoodPlanet en FairTradeBelgium, meldt Vilt.

In ieder van de deelnemende steden Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven nemen zogeheten School Food Labs het voortouw. Deze 60 'voorbeeldscholen' maken in een jaar met grote en kleine stapjes hun voedingsbeleid gezond en duurzaam. Denk daarbij aan meer seizoensproducten, minder vlees maar meer groenten, volwaardige vegetarische gerechten en de 'brooddozenwedstrijd' om hét prototype van een gezonde- voedingslunchbox samen te stellen.

De huidige pilot moet ervoor zorgen dat in 2021 GoodFood@School op alle Vlaamse scholen is ingevoerd.

Bron: Foodlog

Lees ook
Broers zetten zout water om naar drinkwater

Broers zetten zout water om naar drinkwater

Broers Tammo en Jort Wildschut lanceren het merk Sea Water. Hiervoor zetten ze lokaal zeewater om naar drinkwater. Hiermee willen ze bewustzijn creëren voor de wereldwijde waterschaarste en consumenten stimuleren om lokaal water te drinken.

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Nieuwe operationeel directeur Plastic Pact NL

Plastic Pact NL heeft een nieuwe operationeel directeur. Sinds 1 juli vervult Carlijn Röell deze rol. Samen met de aangesloten bedrijven en organisaties gaat zij zich inzetten voor het sluiten van de kringloop van plastic verpakkingen en eenmalige plastic producten in Nederland.