22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

4 juli 2018

Tweeëntwintig bedrijfsstudenten slaagden voor het examen NVC Verpakkingskundige en mochten op 26 juni hun diploma in ontvangst nemen. NVC Verpakkingskundigen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verpakken. De nieuwe deskundigen zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 650 namen telt.

Stichting NVC Examens

De examens worden afgenomen door de onafhankelijke Stichting NVC Examens. Deze staan onder toezicht van de Stichting Examenkamer. De NVC Verpakkingsdeskundige-diploma’s zijn internationaal gekarakteriseerd door middel van het European Qualifications Framework for Life Long Learning EQF met niveau EQF5 en EQF6.

EQF

Het EQF is een gemeenschappelijk Europees referentiekader waarmee beroepskwalificaties binnen Europa met elkaar vergeleken kunnen worden. De acht Europese referentielevels (EQF1-8) worden omschreven op basis van leerresultaten: kennis, vaardigheden en competenties. De gewenste leerresultaten zijn afgeleid van de diverse beroepsprofielen.

Op basis van de EQF-karakteristiek kunnen internationaal opererende bedrijven weten welke verpakkingsprofessionals het gewenste niveau hebben. Dat helpt bij het aantrekken en vasthouden van gekwalificeerd personeel. Verpakkingsprofessionals vergroten met verwijzing naar het onafhankelijke examen en het EQF-niveau van het resulterende diploma hun inzetbaarheid op de internationaliserende en flexibiliserende arbeidsmarkt.

Opleiding NVC Verpakkingskundige

Op 26 september 2018 start een nieuwe groep NVC Opleiding Verpakkingskundige I. De NVC Opleiding Verpakkingskundige II start weer op 19 september 2018. De examens vinden tweemaal per jaar plaats, meestal in januari en in april. Meer informatie over deze opleidingen staat op de website van NVC.

 

Altijd op de hoogte blijven?