Snoep met extra vezels

3 december 2014

DuPont, het moederbedrijf van Danisco, presenteert op de vakbeurs Health Ingredients Europe (HiE), yoghurt met probiotica, en snoep en brood met extra vezels.

De snoepjes met extra vezels (foto) bevatten Litesse polydextrose en leveren per snoepje 5 gram vezels (zo'n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). De snoepjes zijn verder suikervrij en bevatten minder calorieën.

Op de stand kon ook geproefd worden van zacht brood met extra vezels en extra eiwitten en toastbrood met wei-eiwitten. In het brood is Supro (aminozuren) verwerkt en Litesse, Grindamyl (bakkerijenzymen), Panodan en Grindsred (cellulose gum). Met Grindsted won het bedrijf in 2010 in Madrid de HiE Award in de categorie spijsverteringgezondheid.

Drinkyoghurt

De drinkyoghurt met Howardu Bifido zorgt ervoor dat de darmpassage wordt versneld. Deze claim kan overigens alleen maar gevoerd worden in Zwitserland. De toelatingsprocedure voor een dergelijke claim in de EU zou veel geld en tijd kosten, vertelt application specialist Kirsten Lauridsen van DuPont in het Deense Braband.

De probiotische stam ondersteunt de darmgezondheid, zorgt voor pijnverlichting en zorgt voor een minder vol gevoel in de darmen, stelt ze. De drinkyoghurt is laag in vet, lactosevrij en een bron van eiwitten. De smaak is citroen/limoen.

Danisco maakt sinds 2011 onderdeel uit van DuPont.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?