34 Procent rekent op ontslagen bij foodbedrijf

9 juni 2015

34 Procent van de werknemers bij voedingsbedrijven verwacht dat er in 2015 ontslagen vallen bij het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Dat blijkt uit een internetpeiling van evmi.nl. Dat is zeven procent meer dan een jaar eerder.

Het aandeel dat erop rekent dat er dit jaar géén gedwongen ontslagen vallen, daalde van 54 procent naar 46 procent. Het percentage dat meent dat er geen gedwongen ontslagen vallen, maar dat tijdelijke contracten niet meer worden verlengd, bleef vrijwel gelijk. Een jaar geleden was dat 19 procent, dit jaar 20 procent.

Overnames

Het aantal faillissementen van voedingsmiddelenbedrijven lijkt af te nemen, maar er wordt nog wel veel gereorganiseerd. Ook zijn er nog steeds overnames, die doorgaans gevolgd worden door een efficiency-slag. Dat leidt vaak tot een reorganisatie.

FrieslandCampina kondigde begin juni aan dat er de komende drie jaar tussen de 335 en 375 banen gaan verdwijnen bij de productielocaties in Beilen en Leeuwarden. Eerder werd al bekendgemaakt dat er in Lochem 139 banen worden geschrapt, terwijl er elders negen arbeidsplaatsen bij komen.

Bij snackfabrikant Duyvis in Zaandam, onderdeel van PepsiCo, verdwijnen circa 30 van de ruim 140 arbeidsplaatsen, werd in januari bekend.

Dezelfde maand bleek dat Corbion Purac gaat reorganiseren in Amsterdam en Gorinchem. Daarbij verdwijnen 20 tot 50 arbeidsplaatsen.

 

Nieuwe poll

[poll id="18"]

Lees ook: 

         

Altijd op de hoogte blijven?