Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

Oliehoorn opent halverwege dit jaar een tweede vestiging, in de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten. De sausproducent uit Hoorn gaat zich hier toeleggen op de productie van speciaalsauzen. Dit gebeurt met hulp van studenten van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Dat meldt het bedrijf. De in 2008 compleet vernieuwde en verduurzaamde productielocatie in Hoorn is volledig ingericht op de productie in grootverpakking. Klanten vragen volgens het bedrijf echter ook steeds meer om nieuwe concepten en flexibiliteit in recepturen.

Kleine batches

Het bedrijf gaat in Drachten flexibel in kleine batchgroottes speciaalsauzen produceren, zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen en allergenenvrije producten.

Daarnaast wil Oliehoorn zich vanuit de nieuwe locatie onderscheiden door een grote diversiteit in de verpakkingen van de speciaalsauzen en (frituur)oliën, zowel qua grootte als qua materialen.

De nieuwe vestiging levert in eerste instantie zes banen op.

Samen met hogescholen

Om de plannen te realiseren gaat de sausproducent intensief samenwerken met de hogescholen Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Studenten van de opleiding Levensmiddelentechnologie van Van Hall Larenstein worden vooral betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe sauzen zonder E-nummers en een efficiënte productie daarvan.

Studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van InHolland richten zich vooral op het sensorische onderzoek van die nieuw ontwikkelde sauzen, door middel van smaakpanels en consumentenonderzoek.

Aansluiten bij praktijk

“We zoeken heel bewust de samenwerking met hogescholen op”, vertelt commercieel directeur Arjan Dijk van Oliehoorn. “Daarmee willen we het beroepsonderwijs meer laten aansluiten bij de praktijk en de kwaliteit van het beroepsonderwijs verhogen.”

Het familiebedrijf richt zich al 35 jaar op de productie van sauzen en frituuroliën in grootverpakking voor horeca en industrie. Het gaat daarbij vooral om traditionele sauzen als fritessaus, mayonaise, currysaus, tomatenketchup en knoflooksaus.

Lees ook:

Lees ook
Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Duurzame drinkrietjes bevatten vaak PFAS

Twee studenten biologie van de Universiteit Antwerpen onderzochten de mate van PFAS in drinkrietjes. Voor deze rietjes wordt vaak reclame gemaakt omwille van de 100% biologische afbreekbaarheid. De studenten onderzochten of deze rietjes wel echt duurzaam en biologisch afbreekbaar zijn.

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...

Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

Educatief Programma Floriade doet oproep naar vraagstukken rondom duurzaamheid

Onderwijsinstituut Aeres is voor het Educatief Programma Floriade op zoek naar vraagstukken en projecten rondom duurzaamheid, waar leerlingen en studenten mee aan de slag kunnen gaan, met als doel om jonge mensen te interesseren in duurzaamheidsthema’s (waaronder voeding en gezondheid).