Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

Oliehoorn opent halverwege dit jaar een tweede vestiging, in de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten. De sausproducent uit Hoorn gaat zich hier toeleggen op de productie van speciaalsauzen. Dit gebeurt met hulp van studenten van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Dat meldt het bedrijf. De in 2008 compleet vernieuwde en verduurzaamde productielocatie in Hoorn is volledig ingericht op de productie in grootverpakking. Klanten vragen volgens het bedrijf echter ook steeds meer om nieuwe concepten en flexibiliteit in recepturen.

Kleine batches

Het bedrijf gaat in Drachten flexibel in kleine batchgroottes speciaalsauzen produceren, zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen en allergenenvrije producten.

Daarnaast wil Oliehoorn zich vanuit de nieuwe locatie onderscheiden door een grote diversiteit in de verpakkingen van de speciaalsauzen en (frituur)oliën, zowel qua grootte als qua materialen.

De nieuwe vestiging levert in eerste instantie zes banen op.

Samen met hogescholen

Om de plannen te realiseren gaat de sausproducent intensief samenwerken met de hogescholen Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Studenten van de opleiding Levensmiddelentechnologie van Van Hall Larenstein worden vooral betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe sauzen zonder E-nummers en een efficiënte productie daarvan.

Studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van InHolland richten zich vooral op het sensorische onderzoek van die nieuw ontwikkelde sauzen, door middel van smaakpanels en consumentenonderzoek.

Aansluiten bij praktijk

“We zoeken heel bewust de samenwerking met hogescholen op”, vertelt commercieel directeur Arjan Dijk van Oliehoorn. “Daarmee willen we het beroepsonderwijs meer laten aansluiten bij de praktijk en de kwaliteit van het beroepsonderwijs verhogen.”

Het familiebedrijf richt zich al 35 jaar op de productie van sauzen en frituuroliën in grootverpakking voor horeca en industrie. Het gaat daarbij vooral om traditionele sauzen als fritessaus, mayonaise, currysaus, tomatenketchup en knoflooksaus.

Lees ook:

Lees ook
LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

LSBL biedt snelste en meest flexibele online opleiding LMT

Vanaf heden is de online opleiding levensmiddelentechnologie (LMT) van opleidingsinstituut LSBL niet alleen de snelste route naar een diploma op NLQF niveau 4, maar ook de meeste flexibele.

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence BV uit Zaandam is de nieuwe partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking.

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

CNV Vakmensen en ISO doen oproep voor meer stageplaatsen

Er is een tekort aan stageplaatsen. Dit blijkt uit meldingen die binnenkomen bij CNV Vakmensen en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). De twee partijen deden daarom eind 2020 een oproep aan werkgevers om snel actie te ondernemen.