Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

evmi-oliehoorn-drachten

Oliehoorn opent halverwege dit jaar een tweede vestiging, in de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten. De sausproducent uit Hoorn gaat zich hier toeleggen op de productie van speciaalsauzen. Dit gebeurt met hulp van studenten van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Dat meldt het bedrijf. De in 2008 compleet vernieuwde en verduurzaamde productielocatie in Hoorn is volledig ingericht op de productie in grootverpakking. Klanten vragen volgens het bedrijf echter ook steeds meer om nieuwe concepten en flexibiliteit in recepturen.

Kleine batches

Het bedrijf gaat in Drachten flexibel in kleine batchgroottes speciaalsauzen produceren, zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen en allergenenvrije producten.

Daarnaast wil Oliehoorn zich vanuit de nieuwe locatie onderscheiden door een grote diversiteit in de verpakkingen van de speciaalsauzen en (frituur)oliën, zowel qua grootte als qua materialen.

De nieuwe vestiging levert in eerste instantie zes banen op.

Samen met hogescholen

Om de plannen te realiseren gaat de sausproducent intensief samenwerken met de hogescholen Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Studenten van de opleiding Levensmiddelentechnologie van Van Hall Larenstein worden vooral betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe sauzen zonder E-nummers en een efficiënte productie daarvan.

Studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van InHolland richten zich vooral op het sensorische onderzoek van die nieuw ontwikkelde sauzen, door middel van smaakpanels en consumentenonderzoek.

Aansluiten bij praktijk

“We zoeken heel bewust de samenwerking met hogescholen op”, vertelt commercieel directeur Arjan Dijk van Oliehoorn. “Daarmee willen we het beroepsonderwijs meer laten aansluiten bij de praktijk en de kwaliteit van het beroepsonderwijs verhogen.”

Het familiebedrijf richt zich al 35 jaar op de productie van sauzen en frituuroliën in grootverpakking voor horeca en industrie. Het gaat daarbij vooral om traditionele sauzen als fritessaus, mayonaise, currysaus, tomatenketchup en knoflooksaus.

Lees ook:

Lees ook
Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

Partnerbijeenkomst Food Innovation Academy

De partnerbijeenkomst van de Food Innovation Academy (FIA) vond op 9 mei plaats in het in aanbouw zijnde pand aan de Industrieweg waarin het ‘praktijk- en inspiratiehuis voor food’ wordt gevestigd in Vlaardingen. Ruim tachtig geïnteresseerden – die zo’n veertig ondernemingen, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en andere foodpartijen vertegenwoordigen...

Ingrediëntenindustrie maakt kennis met studenten

Ingrediëntenindustrie maakt kennis met studenten

Op 1 november vond het eerste Young IFFI event plaats in Utrecht. Het doel: studenten van onder andere Van Hall Larenstein, HAS Den Bosch, WUR en RUG in contact brengen met IFFI-leden en samen discussiëren over innovatie, betekenisvol ondernemen en generatiediversiteit op de werkvloer. 'De lieve generatie,' noemt dagvoorzitter Aart Bontekoning...

Innoveren met millennials in de foodsector

Innoveren met millennials in de foodsector

Innoveren met millennials in de foodsector. Dat is het thema van het Young IFFI event dat Ingredients For Food Innovators op 1 november 2018 organiseert. Een bijeenkomst waarbij jong talent en ervaren IFFI-leden met elkaar aan de slag gaan. Met ondersteuning van Aart Bontekoning & het Generatietheater wordt al doende verkend hoe de natuurlijke innovatiekracht...