Oliehoorn stapt met studenten in speciaalsaus

Oliehoorn opent halverwege dit jaar een tweede vestiging, in de voormalige fabriek van FrieslandCampina in Drachten. De sausproducent uit Hoorn gaat zich hier toeleggen op de productie van speciaalsauzen. Dit gebeurt met hulp van studenten van Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Dat meldt het bedrijf. De in 2008 compleet vernieuwde en verduurzaamde productielocatie in Hoorn is volledig ingericht op de productie in grootverpakking. Klanten vragen volgens het bedrijf echter ook steeds meer om nieuwe concepten en flexibiliteit in recepturen.

Kleine batches

Het bedrijf gaat in Drachten flexibel in kleine batchgroottes speciaalsauzen produceren, zoveel mogelijk met natuurlijke grondstoffen en allergenenvrije producten.

Daarnaast wil Oliehoorn zich vanuit de nieuwe locatie onderscheiden door een grote diversiteit in de verpakkingen van de speciaalsauzen en (frituur)oliën, zowel qua grootte als qua materialen.

De nieuwe vestiging levert in eerste instantie zes banen op.

Samen met hogescholen

Om de plannen te realiseren gaat de sausproducent intensief samenwerken met de hogescholen Van Hall Larenstein in Leeuwarden en InHolland in Amsterdam.

Studenten van de opleiding Levensmiddelentechnologie van Van Hall Larenstein worden vooral betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe sauzen zonder E-nummers en een efficiënte productie daarvan.

Studenten van de opleiding Food Commerce and Technology van InHolland richten zich vooral op het sensorische onderzoek van die nieuw ontwikkelde sauzen, door middel van smaakpanels en consumentenonderzoek.

Aansluiten bij praktijk

“We zoeken heel bewust de samenwerking met hogescholen op”, vertelt commercieel directeur Arjan Dijk van Oliehoorn. “Daarmee willen we het beroepsonderwijs meer laten aansluiten bij de praktijk en de kwaliteit van het beroepsonderwijs verhogen.”

Het familiebedrijf richt zich al 35 jaar op de productie van sauzen en frituuroliën in grootverpakking voor horeca en industrie. Het gaat daarbij vooral om traditionele sauzen als fritessaus, mayonaise, currysaus, tomatenketchup en knoflooksaus.

Lees ook:

Lees ook
Ontwikkel jezelf!

Ontwikkel jezelf!

Tijdens je carrière kom je zo nu en dan voor een uitdaging te staan. De opleiding die je hebt gevolgd voordat je ging werken, past misschien niet meer helemaal bij wat je nu aan vaardigheden en kennis nodig hebt.  Taken veranderen, je wensen veranderen: de wereld verandert. Je krijgt een andere functie, waardoor je nieuwe kennis nodig hebt....

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...