Project voor innovaties Nederlands-Duitse foodindustrie

Nieuwe productieprocessen, duurzaamheid in voedselproductie en verbetering van arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Dat zijn de belangrijkste thema’s voor de Nederlands-Duitse voedingsmiddelenindustrie in het grensoverschrijdende project Food2020, dat officieel van start is gegaan.

Het project ondersteunt mkb-bedrijven in de foodsector uit het Nederlands-Duitse grensgebied, bij de (door)ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten.

Bedrijven met initiatieven op dit gebied, kunnen advies inwinnen over de mogelijkheden om dit binnen Food2020 te realiseren. DIL coördineert het programma. Er is een budget van 5,2 miljoen euro beschikbaar.

Website gelanceerd

De startbijeenkomst van het Europees gefinancierde Food2020 vond eerder deze maand plaats in het Duitse Instituut voor Levensmiddelentechnologie (DIL). Ruim 70 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, politiek en onderzoeksinstellingen waren aanwezig in Quackenbrück, meldt Oost NV. Ook werd de website officieel gelanceerd.

Acht partners

De uitvoering van het project gebeurt samen met acht partners uit het Nederlands-Duitse grensgebied. In Nederland gaat het om Oost NV, NV NOM, Industriebank LIOF, BOM en Food Valley NL. Aan Duitse zijde zijn NieKE – Landesinitiative Ernährungswirtschaft, FPI – Food Processing Initiative e.V. en GIQS bij het project betrokken.

Food2020 wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het ministerie van Economische Zaken, de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant en Overijssel, de Staatskanselarij Nedersaksen, en het ministerie van Economie, Energie, Industrie, Middenstand en Ambacht uit Noordrijn-Westfalen.

Het project werkt aan een toekomstoffensief voor de foodsector en loopt tot juni 2018.

Lees ook:

Lees ook
Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

Verruiming subsidieregeling gedeelde faciliteiten voor innovaties in Gelderland en Utrecht

De verruiming van de subsidieregeling van de Regio Deal Foodvalley biedt bedrijven en instellingen in Gelderland en Utrecht tot maximaal 50% subsidie aan nieuwe faciliteiten die bijdragen aan de transitie van het voedselsysteem. Tot 15 juni 2022 kunnen aanvragen voor subsidie ingediend worden.

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Winnaars wedstrijd Gouden Tavola bekend

Een ready made cocktail of mocktail, een bolvormig raspkaasje, crunchy zaden en granen, en volledig plantaardige sauzen. Dit zijn de winnaars van de vakwedstrijd Gouden Tavola in 2022.

Lidl brengt duurzame cashewnoten op de markt

Lidl brengt duurzame cashewnoten op de markt

Lidl lanceert de duurzame cashewnoot Way to Go Cashew. Bij de totstandkoming werkte Lidl samen met Fairtrade en Johnny Cashew Nederland. De cashewnoten zijn volledig Fairtrade gecertificeerd, de boeren ontvangen een vaste Fairtrade prijs en Fairtrade premie. Daarnaast betaalt Lidl nog een aanvullende premie.