Unilever wil Marijn Dekkers als nieuwe bestuursvoorzitter

25 februari 2016

Marijn Dekkers wordt waarschijnlijk de nieuwe bestuursvoorzitter van Unilever. Dekkers is nu nog CEO van chemisch en farmaceutisch concern Bayer. Hij vertrekt daar eind april.

Tijdens de Annual General Meetings in april kunnen de aandeelhouders van Unilever zich over de voordracht van Dekkers uitspreken. Dekkers (1957) heeft de Nederlandse en de Amerikaanse nationaliteit. Hij startte in januari 2010 bij Bayer. In oktober van dat jaar werd hij CEO van het concern.

Treschow

Dekkers wordt de opvolger van Michael Treschow, die dan terugtreedt na de maximale periode van negen jaar als bestuursvoorzitter te hebben uitgediend. Treschow was bij zijn aantreden in 2007 de eerste onafhankelijke, niet-uitvoerende bestuursvoorzitter van Unilever.

Naast Treschow zal ook Hixonia Nyasulu na een periode van negen jaar terugtreden uit de raad van bestuur. Strive Masiyiwa uit Zimbabwe, bestuursvoorzitter van telecombedrijf Econet Wireless, en de Amerikaanse hoogleraar Youngme Moon zijn voorgedragen als nieuwe niet-uitvoerende bestuursleden.

Pitkethly

Tijdens de aandeelhoudersvergadering zal ook worden gestemd over de al eerder bekendgemaakte voordracht van Graeme Pitkethly als uitvoerend directielid in de raad van bestuur, in zijn functie van CFO.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?