Recall Camembert om Listeria

Fabrikant Laïta haalt Camembert Pays 52+ van het merk Paysan Breton terug. Na bacteriologische controle blijkt dat er mogelijk Listeria monocytogenes in het product aanwezig is. Dat meldt de NVWA.

Het gaat om Paysan Breton Camembert Pays 52+ van 900 gram die tussen 15 januari en 17 februari verkocht zijn. Het gaat om diverse lotnummers, met de THT: 19/02/2016, 27/02/2016, 05/03/2016, 11/03/2016, 19/03/2016.

Laïta vraagt consumenten deze kaas niet te consumeren en zich te melden bij de winkel waar ze het gekocht hebben.

Koorts, hoofdpijn

Mensen die de Camembert al geconsumeerd hebben en symptomen van koorts en/of hoofdpijn vertonen, wordt aangeraden naar de dokter te gaan. Zwangere vrouwen, oudere personen en mensen met een verminderde weerstand moeten extra alert zijn voor deze symptomen.

Meer informatie geeft de importeur, via telefoonnummer (0172) 636155.

Lees ook:

 
Lees ook
Verder kijken dan de peer lang is

Verder kijken dan de peer lang is

Slimme software beoordeelt kleur van groente, fruit en andere voedingsmiddelen Een rode blos op een appel is makkelijk te zien. Maar welke appel de perfecte blos heeft, kan beter door camera’s en software worden gedetecteerd. Tekst: Pauline van Schayck  Zelfs onzichtbare eigenschappen van voedingsmiddelen zijn straks op te sporen. Vroegtijdig...

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar  met die kaas

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar met die kaas

Bij de productie van kaas komen verschillende typen procesinstrumentatie kijken. Meten, controleren, bewaken, bewerken, en alles moet met elkaar communiceren. In een kaasfabriek komt bij bijna ieder proces wel een instrument om de hoek.  Voor alle instrumenten geldt dat ze geschikt moeten zijn voor de specifieke eisen die in een voedingsmiddelenproductie...

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Een onverklaarbaar slap gevoel? Dat zou best eens idiopathische reactieve hypoglykemie kunnen zijn. Het is een raadselachtig fenomeen. Vroeger kwam het zo weinig voor, dat het verwaarloosbaar was. Nu lijken meer en meer mensen er last van te hebben, ook gezonde. Helaas is het niet te reproduceren in een gecontroleerde klinische setting. Tekst: Huib...