40% voedingsgiganten investeert in eiwittransitie

plantaardig-vleesvervanger-eiwittransitie-pixabay

Beeld: Pixabay

FAIRR, een collectief van investeerders, nam 15 retailers en 10 voedselfabrikanten onder de loep. Tien van deze bedrijven hebben gespecialiseerde teams die plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel ontwikkelen en verkopen. FAIRR ziet Tesco en Unilever als voorlopers.

Investeringen

De cijfers komen uit Appetite for disruption: a second serving, een rapport voor investeerders in de ‘Sustainable Proteins Hub’ van FAIRR. Het rapport verwacht dat het marktaandeel van plantaardige producten in vijf jaar groeit naar 17,9 miljard dollar. Dit jaar staken investeerders al bijna 1,1 miljard in de branche, wat nu al het dubbele is van 2019. FAIRR verwacht dat de coronapandemie veel invloed zal hebben. Jeremy Coller, oprichter van FAIRR: “Covid-19 maakt 2020 een waterscheiding voor de markt van plantaardige eiwitten: de sector trok al dubbel zo veel investeringen als vorig jaar in slechts een half jaar. Deze betrokkenheid laat zien welke bedrijven infrastructuur en innovatie op poten zetten om te profiteren van de aardverschuiving in de manier waarop we kopen en eten, en laat zien welke bedrijven aandeel gaan verliezen. Investeerders blijven goed opletten.” Het rapport waarschuwt dat Costco en Kraft Heinz achterop raken in de eiwittransitie.

Bron: FAIRR

Lees ook
Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory ontwikkelt tofu van veldbonen

Faba Factory, een samenwerking tussen BOON oprichter Michael Luesink, innovatie manager van BOON Food Concepts Elke Donkers en food designer Katja Gruijters, ontwikkelt een tofu van veldbonen. De peulvrucht dient in Nederland vooral als veevoer, maar de Faba Factory ziet er een toekomstige eiwitbron voor mensen in. Het product wordt tijdens de Dutch...

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group gaat inzetten op plantaardige alternatieven

Bel Group, waar bijvoorbeeld Babybel en Boursin onder vallen, ontwikkelt voor alle zijn producten een plantaardig alternatief. La Vache qui rit komt in plantaardige vorm op de markt in de VS, UK, Canada en Duitsland. Eind oktober komt een plantaardige Boursin op de markt in de VS. Volgend jaar verschijnt daar een plantaardige mini Babybel.

Foodvalley Champions 2020 bekend

Foodvalley Champions 2020 bekend

De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits in de categorieën Eiwittransitie, Circulaire AgriFood en Voeding en Gezondheid. De jury beoordeelde op het innovatie karakter van de bedrijven en de impact van de innovaties. De winnaars krijgen onder andere...