Campina introduceert 'Actieve Dag'

24 mei 2016

FrieslandCampina komt met Campina ‘Actieve Dag’, halfvolle melk met extra vitamine D en ijzer. Daarmee komt het zuivelconcern tegemoet aan behoefte uit de markt.

Een kwart van moeders met één of meerdere kinderen van 4 tot en met 12 jaar, twijfelt of hun kind wel voldoende vitamine D en ijzer binnenkrijgt. Dat blijkt uit onderzoek dat Panelwizard in februari 2016 in opdracht van het zuivelconcern heeft laten uitvoeren.

Een derde van de Nederlandse kinderen heeft overigens een tekort aan vitamine D1. Ook krijgen veel jonge kinderen te weinig ijzer binnen.

“Eén glas Campina Actieve dag levert 80 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17 procent ijzer," aldus Bianca Faaij, brand manager Campina.

Voor botten en mentale ontwikkeling

"Vitamine D draagt bij aan het onderhoud van onze botten en tanden en helpt bij het functioneren van onze spieren en het immuunsysteem.”

“IJzer levert een positieve bijdrage aan de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt de mentale ontwikkeling van kinderen. Dit product is hiermee niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen relevant.”

Campina Actieve Dag is gemaakt van halfvolle verse melk, die van nature al veel eiwit en calcium bevat. Nu komt daar dus extra vitamine D en ijzer bij.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?