43 banen weg bij reorganisatie Unox

Bij de Unox-fabriek in Oss verdwijnen de komende twee jaar 43 vaste banen. Het verdwijnen van de banen hangt samen met een reorganisatie gericht op automatisering en een bredere inzetbaarheid van de medewerkers.

Unilever gaat 1 miljoen euro investeren in opleiding en training van de medewerkers van de Unox-fabriek in Oss en 2,8 miljoen euro in het moderniseren van productielijnen en het automatiseren van logistieke processen. "De investering leidt tot bredere inzetbaarheid van de medewerkers, verdere verbetering van de kwaliteit, verhoging van de veiligheid van de medewerkers en verlaging van de kosten", zo schrijft Unilever in een persbericht. "Op deze manier zal de fabriek in de huidige competitieve markt efficiënter functioneren, beter kunnen inspelen op de wensen van de consument en is zij klaar voor een gezonde toekomst binnen het Unilever-netwerk."

Vrijwillige vertrekregeling

Het aantal vaste banen in Oss wordt de komende twee jaar teruggebracht van 335 nu naar 292.Voor de medewerkers voor wie na afloop van het opleidingstraject geen plaats meer is in de nieuwe organisatie, wordt naar een "passende oplossing" gezocht. Unilever hoopt de overtollige medewerkers via natuurlijk verloop of met een vrijwillige vertrekregeling te laten afvloeien, maar stelt gedwongen ontslagen niet te kunnen uitsluiten.  Unilever gaat nu eerst in gesprek met de ondernemingsraad.

Lees ook:

Albayrak commissaris bij Unilever Nederland (1 juli 2016)

Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

DSM reorganiseert voedingstak en schrapt 350 banen

Chemieconcern DSM heeft een reorganisatie aangekondigd van de divisie voeding, die ervoor moet zorgen dat de organisatie efficiënter en behendiger zijn producten in de markt kan zetten. Door de reorganisatie verliezen 350 mensen hun baan, een aantal in Nederland maar vooral in Zwitserland en de VS. De ontslagen vallen vooral op centraal en managementniveau. Onder...

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Greenyard komt met transformatieplan en schrapt 422 banen

Vandaag publiceerde het noodlijdende Belgische groente- en fruitbedrijf Greenyard zijn transformatieplan. Met het schrappen van ruim vierhonderd banen en de verkoop van de conservendivisie hoopt het bedrijf uit de schulden te komen. Bij de herstructurering staan 422 banen op de tocht, aldus de groente- en fruitleverancier. De meeste ontslagen zullen...