43 banen weg bij reorganisatie Unox

4 juli 2016

Bij de Unox-fabriek in Oss verdwijnen de komende twee jaar 43 vaste banen. Het verdwijnen van de banen hangt samen met een reorganisatie gericht op automatisering en een bredere inzetbaarheid van de medewerkers.

Unilever gaat 1 miljoen euro investeren in opleiding en training van de medewerkers van de Unox-fabriek in Oss en 2,8 miljoen euro in het moderniseren van productielijnen en het automatiseren van logistieke processen. "De investering leidt tot bredere inzetbaarheid van de medewerkers, verdere verbetering van de kwaliteit, verhoging van de veiligheid van de medewerkers en verlaging van de kosten", zo schrijft Unilever in een persbericht. "Op deze manier zal de fabriek in de huidige competitieve markt efficiënter functioneren, beter kunnen inspelen op de wensen van de consument en is zij klaar voor een gezonde toekomst binnen het Unilever-netwerk."

Vrijwillige vertrekregeling

Het aantal vaste banen in Oss wordt de komende twee jaar teruggebracht van 335 nu naar 292.Voor de medewerkers voor wie na afloop van het opleidingstraject geen plaats meer is in de nieuwe organisatie, wordt naar een "passende oplossing" gezocht. Unilever hoopt de overtollige medewerkers via natuurlijk verloop of met een vrijwillige vertrekregeling te laten afvloeien, maar stelt gedwongen ontslagen niet te kunnen uitsluiten.  Unilever gaat nu eerst in gesprek met de ondernemingsraad.

Lees ook:

Albayrak commissaris bij Unilever Nederland (1 juli 2016)

Altijd op de hoogte blijven?