600 medewerkers slachterij Vion in thuisquarantaine

Vion

Alle 600 medewerkers van de slachterij van Vion in Groenlo moeten de komende twee weken thuisblijven. Dat heeft de Veiligheidsregio in overleg met de GGD besloten. De GGD testte de medewerkers van het bedrijf op corona. Woensdag werd bekend dat 45 van de 212 geteste mensen besmet zijn met het coronavirus.

De tests waren uitgevoerd naar aanleiding van verzoeken uit de grensregio. Bij de slachterij in het Gelderse Groenlo, dat tegen de Duitse grens aan ligt, werken veel mensen die aan de andere kant van de grens wonen. Geen van de geteste medewerkers vertoonde symptomen van het virus. Volgens Vion heeft de GGD niets aan te merken op de procedures van het bedrijf, noch aanwijzingen gegeven om maatregelen te verscherpen.

Verrast

Ronald Lotgerink, CEO van Vion, is verrast door de uitbraak. “De gezondheid van onze medewerkers en die van de bewoners in deze regio staan voor ons voorop. We beseffen dat dit vragen oproept: we hebben als cruciaal bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. We voldoen ook aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio.”

Maatregelen

Vion heeft sinds de tweede helft van februari strenge hygiënemaatregelen in alle vestigingen doorgevoerd om verspreiding van corona tegen te gaan. In het kader van berichten over besmettingen met corona in de grensregio rond Groenlo werkt Vion nauw samen met GGD in Nederland om testen te faciliteren. Nu de slachterij in Groenlo tenminste twee weken dichtgaat, wordt de vleesproductie tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion in Nederland.

Lees ook
Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers treedt terug uit Raad Commissarissen Vion

Hans Huijbers is per 14 juli 2020 teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vion. Huijbers maakte sinds 2009 deel uit van de RvC. Hij treedt toe tot het managementteam van rundveeslachterij Adriaens in België

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion neemt rundvleesslachterij Adriaens over

Vion heeft het overnameproces van rundveeslachterij Adriaens in België succesvol afgerond. Het bedrijf begint met het integratieproces binnen de Vion Food Group. Alle medewerkers blijven binnen de Adriaens-organisatie.

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Van tijdelijk reukverlies ga je niet anders eten

Elbrich Postma, die op 15 januari promoveert aan de Wageningen University & Research (WUR), zocht uit of je eetpatroon verandert als je je reuk- en smaakvermogen verliest. Dit kan onder meer gebeuren als je Covid-19 oploopt.