Alle 600 medewerkers van de slachterij van Vion in Groenlo moeten de komende twee weken thuisblijven. Dat heeft de Veiligheidsregio in overleg met de GGD besloten. De GGD testte de medewerkers van het bedrijf op corona. Woensdag werd bekend dat 45 van de 212 geteste mensen besmet zijn met het coronavirus.

De tests waren uitgevoerd naar aanleiding van verzoeken uit de grensregio. Bij de slachterij in het Gelderse Groenlo, dat tegen de Duitse grens aan ligt, werken veel mensen die aan de andere kant van de grens wonen. Geen van de geteste medewerkers vertoonde symptomen van het virus. Volgens Vion heeft de GGD niets aan te merken op de procedures van het bedrijf, noch aanwijzingen gegeven om maatregelen te verscherpen.

Verrast

Ronald Lotgerink, CEO van Vion, is verrast door de uitbraak. “De gezondheid van onze medewerkers en die van de bewoners in deze regio staan voor ons voorop. We beseffen dat dit vragen oproept: we hebben als cruciaal bedrijf alle benodigde maatregelen getroffen om te zorgen voor de bescherming van de gezondheid van onze medewerkers. We voldoen ook aan alle voorwaarden om besmetting te voorkomen. Desondanks blijken toch veel medewerkers besmet. Dit is een voor ons nieuwe situatie als gevolg van het circuleren van het coronavirus in de grensregio.”

Maatregelen

Vion heeft sinds de tweede helft van februari strenge hygiënemaatregelen in alle vestigingen doorgevoerd om verspreiding van corona tegen te gaan. In het kader van berichten over besmettingen met corona in de grensregio rond Groenlo werkt Vion nauw samen met GGD in Nederland om testen te faciliteren. Nu de slachterij in Groenlo tenminste twee weken dichtgaat, wordt de vleesproductie tijdelijk verplaatst naar andere vestigingen van Vion in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?