A-ware koopt melkpoedertorens van FrieslandCampina

a-ware

Bron beeld

Zuivelbedrijf Royal A-ware is van plan de melkpoedertorens van FrieslandCampina in Aalter (België) over te nemen.

Als het de partijen lukt een overeenkomst te sluiten, gaan de 40 medewerkers die bij het bedrijfsonderdeel werken mee naar A-ware. Het Nederlandse familiebedrijf wil investeren in de fabriek 'om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant', aldus het persbericht.

De verkoop is volgens FrieslandCampina in lijn met de strategie om het 'netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie'. Het desondanks krimpende bedrijf blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zet de geplande investeringen voort.

Naar verwachting is de transactie voor eind maart 2021 afgerond.

Thema's
Lees ook
Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Zwiers gaat vegetarische snacks verkopen

Horecaslager Zwiers Food Group heeft de receptuur overgenomen van de productlijn Veggy Kitchen van &Samhoud. Dat betekent dat de bijbehorende vegetarische producten binnenkort onder de naam van Zwiers in de supermarkten liggen.

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

Amyris verkoopt geur- en smaaktussenproducten aan DSM

DSM neemt de geur- en smaakstoffen-tak van biotechnologiebedrijf Amyris over. Het betreft zeven biobased tussenproducten die worden verwerkt in geur- en smaakstoffen, bedoeld voor met name cosmetica.

Miko Pac overgenomen door Paccor

Miko Pac overgenomen door Paccor

Paccor, Duitse producent van verpakkingsmiddelen, neemt de verpakkingsdivisie van het Belgische bedrijf Miko over.