A-ware koopt melkpoedertorens van FrieslandCampina

a-ware

Bron beeld

Zuivelbedrijf Royal A-ware is van plan de melkpoedertorens van FrieslandCampina in Aalter (België) over te nemen.

Als het de partijen lukt een overeenkomst te sluiten, gaan de 40 medewerkers die bij het bedrijfsonderdeel werken mee naar A-ware. Het Nederlandse familiebedrijf wil investeren in de fabriek 'om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant', aldus het persbericht.

De verkoop is volgens FrieslandCampina in lijn met de strategie om het 'netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie'. Het desondanks krimpende bedrijf blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zet de geplande investeringen voort.

Naar verwachting is de transactie voor eind maart 2021 afgerond.

Thema's
Lees ook
Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Vanaf 1 mei 2021 betreedt Hans Janssen de positie van Chief Financial Officer bij FrieslandCampina. Janssen neemt het stokje over van Jaska de Bakker.

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

Binnenkort bestaan alle PET-flessen die FrieslandCampina maakt uit volledig gerecycled materiaal (rPET). Daarnaast krijgt het etiket een door de Research & Development-afdeling ontwikkelde 'ritssluiting', zodat je deze eenvoudiger kan verwijderen.

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Bertolli-sauzen naar Enrico-Glasbest

Enrico-Glasbest neemt per 4 januari een deel van Bertolli over van Unilever. Het gaat daarbij, naast andere merkrechten onder de Bertolli licentie, om de Europese activiteiten op het gebied van pastasauzen, pesto en mayonaise.