A-ware koopt melkpoedertorens van FrieslandCampina

a-ware

Bron beeld

Zuivelbedrijf Royal A-ware is van plan de melkpoedertorens van FrieslandCampina in Aalter (België) over te nemen.

Als het de partijen lukt een overeenkomst te sluiten, gaan de 40 medewerkers die bij het bedrijfsonderdeel werken mee naar A-ware. Het Nederlandse familiebedrijf wil investeren in de fabriek 'om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant', aldus het persbericht.

De verkoop is volgens FrieslandCampina in lijn met de strategie om het 'netwerk verder te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie'. Het desondanks krimpende bedrijf blijft in Aalter consumentenzuivel produceren en zet de geplande investeringen voort.

Naar verwachting is de transactie voor eind maart 2021 afgerond.

Thema's
Lees ook
Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt zadenleverancier Schobbers over

Puratos neemt Schobbers, een toonaangevende leverancier van zaden voor de bakkerijsector, over. Schobbers blijft opereren vanuit Venlo onder de naam Puratos Schobbers.

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Lezing op Food Technology: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat vertellen Ben Nissen en Bas Derissen tijdens hun lezing op Food Technology.

Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Kilometers dode vissen door overstroming bij FrieslandCampina

Door een ongeluk bij FrieslandCampina in Bedum (Groningen), waarbij 45.000 liter wei het kanaal Boterdiep instroomde, is massale vissterfte ontstaan.