Aandelen Beyond Meat erg populair op Amerikaanse beurs

beyond meat

Het Amerikaanse Beyond Meat heeft een zeer succesvolle beursgang achter de rug. Beleggers konden aandelen kopen voor aanvankelijk 25 dollar per stuk. Gedurende de dag schoot de koers van de producent van vleesvervangers omhoog met maar liefst 160 procent.

De aandelen van Beyond Meat waren aan bij het sluiten van de beurs 65 dollar per stuk waard. Heel even was de koers zelfs 72 dollar. Beyond Meat is de eerste producent van enkel vleesvervangers die naar de beurs is gegaan.

Opbrengst

Door de beursgang heeft het bedrijf zo’n 240 miljoen dollar opgehaald. De interesse in deze aandelen is opmerkelijk, omdat Beyond Meat vorig jaar nog een verlies draaide van ongeveer 30 miljoen dollar. De totale waarde van het bedrijf is nu meer dan 3,5 miljard dollar. Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten.

Investeren

Beyond Meat kon voorheen vooral groeien dankzij investeringen van beroemdheden als Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Beleggers die nu in het bedrijf investeren hopen dat het in de toekomst uitgroeit tot marktleider. Het bedrijf zegt zelf dat investeren in het uitbreiden van hun marktaandeel hoge prioriteit heeft.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

KNCV, de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging voor de chemie en life sciences en Alea Publishers, uitgever van onder ander EVMI en AutomationNL, gaan vanaf 2023 intensief samenwerken rond beurzen en evenementen in het domein laboratorium- en (bio)procestechnologie.

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Vakbeurs Free From Functional & Health Ingredients in Amsterdam op 22 en 23 november

Op 22 en 23 november a.s. vindt de tiende Europese editie plaats van Free From Functional & Health Ingredients, foodvakbeurs voor Retail en Food Service professionals. De beurs heeft dit jaar meer dan driehonderd exposanten met gezonde lifestyleproducten, private label en ingrediënten-oplossingen. Ook zijn er drie congresprogramma’s, ruim zestig internationale...

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Partnerschap Beyond Meat en Disneyland Parijs

Beyond Meat en Disneyland Paris gaan samenwerken. Het plantaardige vlees van Beyond Meat komt het menu te staan in het hele resort inclusief beide themaparken, Disney Village en Disney Hotels.