Aandelen Beyond Meat erg populair op Amerikaanse beurs

beyond meat

Het Amerikaanse Beyond Meat heeft een zeer succesvolle beursgang achter de rug. Beleggers konden aandelen kopen voor aanvankelijk 25 dollar per stuk. Gedurende de dag schoot de koers van de producent van vleesvervangers omhoog met maar liefst 160 procent.

De aandelen van Beyond Meat waren aan bij het sluiten van de beurs 65 dollar per stuk waard. Heel even was de koers zelfs 72 dollar. Beyond Meat is de eerste producent van enkel vleesvervangers die naar de beurs is gegaan.

Opbrengst

Door de beursgang heeft het bedrijf zo’n 240 miljoen dollar opgehaald. De interesse in deze aandelen is opmerkelijk, omdat Beyond Meat vorig jaar nog een verlies draaide van ongeveer 30 miljoen dollar. De totale waarde van het bedrijf is nu meer dan 3,5 miljard dollar. Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten.

Investeren

Beyond Meat kon voorheen vooral groeien dankzij investeringen van beroemdheden als Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Beleggers die nu in het bedrijf investeren hopen dat het in de toekomst uitgroeit tot marktleider. Het bedrijf zegt zelf dat investeren in het uitbreiden van hun marktaandeel hoge prioriteit heeft.

Lees ook
Eiwitvezels uit soja

Eiwitvezels uit soja

Ojah BV, Nederlandse producent van plantaardige eiwitten, lanceert Plenti ProFiberTM. Voedselfabrikanten kunnen deze eiwitvezels gebruiken bij de ontwikkeling en productie van (deels) plantaardige alternatieven voor dierlijke producten.

Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Biobeurs is dit jaar BioKennisweek

Van maandag 18 tot vrijdag 22 januari vindt de BioKennisweek plaats. Het online platform is een alternatief voor de Biobeurs, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de biologische landbouw, voeding, cosmetica en techniek, die door de coronamaatregelen niet in gewoonlijke vorm door kan gaan.

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees

De vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 8 tot en met 14 maart 2021. Het doel van deze week is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.