Aandelen Beyond Meat erg populair op Amerikaanse beurs

beyond meat

Het Amerikaanse Beyond Meat heeft een zeer succesvolle beursgang achter de rug. Beleggers konden aandelen kopen voor aanvankelijk 25 dollar per stuk. Gedurende de dag schoot de koers van de producent van vleesvervangers omhoog met maar liefst 160 procent.

De aandelen van Beyond Meat waren aan bij het sluiten van de beurs 65 dollar per stuk waard. Heel even was de koers zelfs 72 dollar. Beyond Meat is de eerste producent van enkel vleesvervangers die naar de beurs is gegaan.

Opbrengst

Door de beursgang heeft het bedrijf zo’n 240 miljoen dollar opgehaald. De interesse in deze aandelen is opmerkelijk, omdat Beyond Meat vorig jaar nog een verlies draaide van ongeveer 30 miljoen dollar. De totale waarde van het bedrijf is nu meer dan 3,5 miljard dollar. Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten.

Investeren

Beyond Meat kon voorheen vooral groeien dankzij investeringen van beroemdheden als Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Beleggers die nu in het bedrijf investeren hopen dat het in de toekomst uitgroeit tot marktleider. Het bedrijf zegt zelf dat investeren in het uitbreiden van hun marktaandeel hoge prioriteit heeft.

Lees ook
Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Denk en beslis mee over de toekomst van voedingsmiddelenproductie

Gezondheid, transparantie, eco-responsibility, eerlijke prijzen. De voedingsmiddelenindustrie staat voor veel uitdagingen. Daarom heeft de SIAL-organisatie in aanloop naar de beurs in Parijs samen met het burgerplatform Make.org een wereldwijde consultatie opgezet, waarin elke foodprofessional mee kan denken en zijn mening geven over het thema: How...

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs bereidt zich voor op events in 1,5 meter-samenleving

Easyfairs Nederland gaat evenementen volgens de 1,5 meter-samenleving inrichten. Op deze manier wil de beursorganisator vanaf september weer evenementen kunnen laten plaatsvinden. De organisatie denkt onder andere aan ‘time slots’ voor bezoekers en een verruiming van de gehele beursindeling.

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.