Aandelen Beyond Meat erg populair op Amerikaanse beurs

beyond meat

Het Amerikaanse Beyond Meat heeft een zeer succesvolle beursgang achter de rug. Beleggers konden aandelen kopen voor aanvankelijk 25 dollar per stuk. Gedurende de dag schoot de koers van de producent van vleesvervangers omhoog met maar liefst 160 procent.

De aandelen van Beyond Meat waren aan bij het sluiten van de beurs 65 dollar per stuk waard. Heel even was de koers zelfs 72 dollar. Beyond Meat is de eerste producent van enkel vleesvervangers die naar de beurs is gegaan.

Opbrengst

Door de beursgang heeft het bedrijf zo’n 240 miljoen dollar opgehaald. De interesse in deze aandelen is opmerkelijk, omdat Beyond Meat vorig jaar nog een verlies draaide van ongeveer 30 miljoen dollar. De totale waarde van het bedrijf is nu meer dan 3,5 miljard dollar. Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten.

Investeren

Beyond Meat kon voorheen vooral groeien dankzij investeringen van beroemdheden als Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Beleggers die nu in het bedrijf investeren hopen dat het in de toekomst uitgroeit tot marktleider. Het bedrijf zegt zelf dat investeren in het uitbreiden van hun marktaandeel hoge prioriteit heeft.

Lees ook
Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Vegetarische Slager zit Tony’s op de hielen in duurzaamheidsindex

Met een miniem verschil zit nieuwkomer De Vegetarische Slager Tony’s Chocolonely op de hielen, maar het is het chocolademerk dat voor de vierde keer met de eer van meest duurzame merk van Nederland mag strijken.

De werkdag van: Daphne Sanders, Schouten

De werkdag van: Daphne Sanders, Schouten

Daphne Sanders is productontwikkelaar bij plantaardig eiwitspecialist Schouten. Ze ontwikkelt vleesvervangers met een plantaardige eiwitbasis.  Sanders: ‘De keuze in het vegetarische schap was wel heel beperkt. Daar moest verandering in komen.‘ Ze is vegetarisch opgevoed en verbaasde zich erover dat in de supermarkt de keuze in het...

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

Investering van 31 miljoen dollar voor Meatless Farm

De vleesvervangers van de Britse producent Meatless Farm moeten in de schappen van de Nederlandse supermarkten komen te liggen. Het bedrijf haalde eind 2020 31 miljoen dollar op voor verdere groei van het bedrijf. Het nieuwe internationale hoofdkantoor staat in Amsterdam.