Het Amerikaanse Beyond Meat heeft een zeer succesvolle beursgang achter de rug. Beleggers konden aandelen kopen voor aanvankelijk 25 dollar per stuk. Gedurende de dag schoot de koers van de producent van vleesvervangers omhoog met maar liefst 160 procent.

De aandelen van Beyond Meat waren aan bij het sluiten van de beurs 65 dollar per stuk waard. Heel even was de koers zelfs 72 dollar. Beyond Meat is de eerste producent van enkel vleesvervangers die naar de beurs is gegaan.

Opbrengst

Door de beursgang heeft het bedrijf zo’n 240 miljoen dollar opgehaald. De interesse in deze aandelen is opmerkelijk, omdat Beyond Meat vorig jaar nog een verlies draaide van ongeveer 30 miljoen dollar. De totale waarde van het bedrijf is nu meer dan 3,5 miljard dollar. Met de opbrengst van de beursgang wil Beyond Meat verder investeren in onderzoek en ontwikkeling, en in de bouw van nieuwe productiefaciliteiten.

Investeren

Beyond Meat kon voorheen vooral groeien dankzij investeringen van beroemdheden als Bill Gates en Leonardo DiCaprio. Beleggers die nu in het bedrijf investeren hopen dat het in de toekomst uitgroeit tot marktleider. Het bedrijf zegt zelf dat investeren in het uitbreiden van hun marktaandeel hoge prioriteit heeft.

Altijd op de hoogte blijven?