Aanmelding voor Food100 geopend

3 april 2018

Food100 is het netwerk voor de voedselveranderaars van vandaag en morgen. Ieder jaar stelt een vakjury deze lijst van voedselveranderaars samen. Deze lijst bestaat uit 100 voedselveranderaars. 50 gevestigde namen 'van boven de 30'. En 50 jonge talenten , die 'onder de 30' zijn. Aanmelden of nomineren voor deze lijst kan tot en met 31 mei. Dinsdag 16 oktober maakt de jury de definitieve lijst bekend.

De jury

Een onafhankelijke jury stelt de lijst na twee beoordelingsrondes samen. Hierbij let de jury op draadkracht, innovativiteit, de 3P's (People, planet, profit) en de capaciteit om te delen. In de jury zitten verschillende experts uit de voedselindustrie. Dit zijn:

  • Peter Klosse, Smaakprofessor en oprichter van de Academie voor Gastronomie
  • Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid
  • Helen Kranstauber, mede-eigenaar Food Cabinet
  • Selma Seddik, mede-oprichter restaurant InStock
  • Martin Scholten, lid van de concernraad van Wageningen University & Research
  • Ruud Zanders, (mede)oprichter en eigenaar kippenboerderij Kipster
  • Dalila Sayd, oprichter van Het EETschap

Koppelen van foodgeneraties

Food100 is gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration. Het doel is om jong talent te koppelen aan gevestigde namen. De gevestigde namen hebben een netwerk en invloed in de voedingsindustrie. Het effect van de verbinding van 'foodgeneraties' is tweeledig. De gevestigde namen worden geïnspireerd door het jonge talent, terwijl het de jongere generatie kansen biedt.

Het netwerk komt meerdere keren per jaar samen. Het hele netwerk komt samen tijdens de jaarlijkse Food100-breakfastmeeting. Daarnaast vindt een aantal keren per jaar een Food100-meetup plaats bij een van de 'leden'. En tot slot is er het 'CEO for a day-programma' waarbij het jonge talent uit de lijst een dagje meeloopt met de oudere, meer ervaren generatie.

 

Altijd op de hoogte blijven?