Aanvullende maatregelen van Veiligheidsregio voor slachterijen in Gelderland

varkenssnuit_hek_Pixabay

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van de corona-uitbraak in een slachterij van Vion. Vion heeft van de VNOG twee dagen gekregen om de laatste werknemers die nog niet getest zijn alsnog te laten testen, en ontbrekende gegevens te leveren. 25 medewerkers zijn niet op de testlocatie verschenen. Daarnaast ontbreken gegevens van vijf medewerkers.

In totaal 147 van de 657 medewerkers van de slachterij in het Gelderse Groenlo blijken te zijn besmet met het virus. De Veiligheidsregio eist volledige medewerking van Vion en van de betrokken uitzendbureaus om de laatste medewerkers te testen, zodat aan contactonderzoek kan worden gewerkt. Aanvullend wordt VION opgedragen inzichtelijk te maken welke medewerkers op andere locaties binnen de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland werken. Ook wordt de bedrijven gevraagd de huisvesting van de arbeiders “op humane wijze” te regelen, zodat ze goed in quarantaine kunnen verblijven.

“Een dergelijke omvang van het aantal positief geteste personen is zeer zorgelijk. In de eerste plaats voor de betrokkenen zelf, maar uiteraard ook voor andere personen in de werk- en woonomgeving”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio, Ton Heerts. “Meer testen geeft meer inzicht. Daardoor zijn we beter in staat om het coronavirus te bestrijden. Het helpt ons om de benodigde stappen te zetten om het virus in te dammen.” Ook bij andere slachterijen in de regio zal de GGD steekproefsgewijs testen uitvoeren. De Veiligheidsregio vraagt bedrijven zich daar vast op voor te bereiden. “Zij moeten hiervoor hun administratie op orde hebben”, aldus de voorzitter.

Thema's
Lees ook
NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

NVWA ‘nalatig’ bij corona-signaleringen in slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft tijdens de coronacrisis "onverschillig en nalatig gereageerd op waarschuwingen dat de situatie in slachthuizen niet veilig was", meldt de NOS.

Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Brexit-readiness zakt weg onder bedrijven

Nederlandse bedrijven zijn minder voorbereid op de Brexit dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Aan het onderzoek deden 400 Nederlandse bedrijven mee die direct of indirect zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft officieel...

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Aanvullende coronamaatregelen Vion lijken te werken

Nadat werknemers van de locaties in Boxtel en Groenlo besmet bleken te zijn met Covid-19, scherpte Vion het coronaprotocol aan. Deze aanvullende maatregelen lijken effect te hebben. Dat laat Vion weten in een persbericht.