Aanvullende maatregelen van Veiligheidsregio voor slachterijen in Gelderland

varkenssnuit_hek_Pixabay

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft aanvullende maatregelen genomen ten aanzien van de corona-uitbraak in een slachterij van Vion. Vion heeft van de VNOG twee dagen gekregen om de laatste werknemers die nog niet getest zijn alsnog te laten testen, en ontbrekende gegevens te leveren. 25 medewerkers zijn niet op de testlocatie verschenen. Daarnaast ontbreken gegevens van vijf medewerkers.

In totaal 147 van de 657 medewerkers van de slachterij in het Gelderse Groenlo blijken te zijn besmet met het virus. De Veiligheidsregio eist volledige medewerking van Vion en van de betrokken uitzendbureaus om de laatste medewerkers te testen, zodat aan contactonderzoek kan worden gewerkt. Aanvullend wordt VION opgedragen inzichtelijk te maken welke medewerkers op andere locaties binnen de Veiligheidsregio Noord-en Oost-Gelderland werken. Ook wordt de bedrijven gevraagd de huisvesting van de arbeiders “op humane wijze” te regelen, zodat ze goed in quarantaine kunnen verblijven.

“Een dergelijke omvang van het aantal positief geteste personen is zeer zorgelijk. In de eerste plaats voor de betrokkenen zelf, maar uiteraard ook voor andere personen in de werk- en woonomgeving”, aldus de voorzitter van de Veiligheidsregio, Ton Heerts. “Meer testen geeft meer inzicht. Daardoor zijn we beter in staat om het coronavirus te bestrijden. Het helpt ons om de benodigde stappen te zetten om het virus in te dammen.” Ook bij andere slachterijen in de regio zal de GGD steekproefsgewijs testen uitvoeren. De Veiligheidsregio vraagt bedrijven zich daar vast op voor te bereiden. “Zij moeten hiervoor hun administratie op orde hebben”, aldus de voorzitter.

Thema's
Lees ook
Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Supermarkten moeten kleinere winkeliers helpen handhaven

Tijdens de corona-persconferentie van dinsdagavond zei premier Mark Rutte dat "supermarkten meer moeten doen om coronaregels te kunnen naleven." Directeur Marc Jansen van supermarktkoepel CBL reageert verbaasd.

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecavakbeurs Horecava 2021 volledig online

Horecava, jaarlijks in januari in RAI Amsterdam en de grootste horecavakbeurs van Nederland, wordt als gevolg van de coronacrisis volledig online georganiseerd. Het online evenement wordt gehouden op maandag 25 januari 2021.

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Zwanenberg sluit vestiging Almelo tijdelijk

Regio Twente is een van de 'hotspots' voor corona. Dat is ook merkbaar bij Zwanenberg Food Group. De organisatie ziet het aantal coronagevallen in de locatie aan de Sluisweg in Almelo toenemen. Daarom heeft Zwanenberg Food Group besloten deze productievestiging tien dagen te sluiten. De activiteiten liggen tot maandag 16 november stil.