Ab InBev maakt ontbijtdrankje van bierbrouwresten

EVMI_AB InBev

Ieder jaar blijven er wereldwijd 30 miljoen ton graanresten - bierbostel in vaktaal - over van het bierbrouwen. Het leeuwendeel van deze resten wordt hergebruikt als diervoeders. Ab InBev maakt van wat nog overblijft ontbijtdrankjes, meldt Retail Detail.

AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, wil minder graan verspillen en inzetten op circulaire economie. Het concern ontwikkelde een speciaal fermentatieproces om de graanresten te hergebruiken. De brouwer claimt de eerste te zijn om “die graanresten opnieuw in te zetten als basis voor nieuwe kwalitatieve hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten.” Kennelijk heeft AB InBEv nooit gehoord van bostelbrood, dat al eeuwen wordt gebakken van diezelfde overgeschoten graanresten. Het AB InBev-drankje, 'Canvas', is als pilotproject sinds donderdag in de VS te koop.

Bron: Foodlog

Lees ook
AB InBev heeft nieuwe Algemeen Directeur

AB InBev heeft nieuwe Algemeen Directeur

Bierbrouwerij AB InBev, de Nederlandse organisatie van de internationale brouwer AB InBev, heeft een nieuwe algemeen directeur. Chris Vanbroekhoven volgt per 1 april 2021 Nicolas Bartholomeeusen op. Hij kiest ervoor om na bijna 10 jaar bij AB InBev een eigen onderneming op te zetten.

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

Nieuw product IntelligentFood verkleint vis-afvalstroom

In de week van de circulaire economie presenteert IntelligentFood haar nieuwste product: olijfolie met makreel- en palingessence. De duurzame olie wordt gedeeltelijk gemaakt van visreststromen.

Samen Tegen Voedselverspilling: "circulair moet lonen"

Samen Tegen Voedselverspilling: "circulair moet lonen"

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling roept, in aanloop naar de Week van de Circulaire Economie van 1 tot 6 februari, op tot een kabinetsbrede aanpak met oog voor grondstoffen- en klimaatambities. Het moet lonen voor bedrijven om zuinig om te gaan met grondstoffen en deze hoogwaardig te verwerken.