Ab InBev maakt ontbijtdrankje van bierbrouwresten

EVMI_AB InBev

Ieder jaar blijven er wereldwijd 30 miljoen ton graanresten - bierbostel in vaktaal - over van het bierbrouwen. Het leeuwendeel van deze resten wordt hergebruikt als diervoeders. Ab InBev maakt van wat nog overblijft ontbijtdrankjes, meldt Retail Detail.

AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, wil minder graan verspillen en inzetten op circulaire economie. Het concern ontwikkelde een speciaal fermentatieproces om de graanresten te hergebruiken. De brouwer claimt de eerste te zijn om “die graanresten opnieuw in te zetten als basis voor nieuwe kwalitatieve hoogwaardige en natuurlijke voedingsproducten.” Kennelijk heeft AB InBEv nooit gehoord van bostelbrood, dat al eeuwen wordt gebakken van diezelfde overgeschoten graanresten. Het AB InBev-drankje, 'Canvas', is als pilotproject sinds donderdag in de VS te koop.

Bron: Foodlog

Lees ook
AB InBev verkoopt meer bier dan vóór pandemie

AB InBev verkoopt meer bier dan vóór pandemie

De omzet van AB InBev was in het eerste kwartaal van dit jaar hoger van vóór de pandemie, zo maakte de bierbrouwer vandaag bekend.

In vier stappen naar een regionale bio-economie

In vier stappen naar een regionale bio-economie

EU-project Power4Bio ontwikkelde de Bioeconomy Strategy Accelator Toolkit, waarmee regio's stap-voor-stap een strategie opzetten voor de ontwikkeling van de regionale bio-economie.

Voucher voor bedrijven die voedselverspilling tegengaan

Voucher voor bedrijven die voedselverspilling tegengaan

Samen Tegen Voedselverspilling biedt vouchers aan voor bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen. Met de regulering wil de stichting bedrijven stimuleren om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal te verwaarden.