AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

Popcorn

Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. De graanchips zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn.

In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken gebruikt als diervoerder, maar wordt nu verwerkt tot chips en popcorn voor menselijke consumptie. Waarschijnlijk komen de graan-snacks begin 2020 op de markt.

Protes maakt al sinds 2013 gezonde snacks die rijk zijn aan eiwitten en een laag aantal calorieën hebben. Met behulp van erwten- en wei-eiwitten maakten ze eerder al chips en popcorn. Hiermee spelen ze in op de trend van gezonde voeding: consumenten willen steeds meer eiwitten in hun voeding en steeds minder koolhydraten en suikers.

Restproduct

Dit is niet de eerste keer dat AB InBev inzet op een product van haar productieresten. In 2017 brachten ze het drankje Canvas op de markt, dit is een plantaardig melkdrankje gemaakt van gerst. Het verwaarden van afgedankte ingrediënten of materialen is onderdeel van een toenemende aandacht voor duurzaamheid.

Lees ook
Jupiler heet tijdens WK voetbal Belgium

Jupiler heet tijdens WK voetbal Belgium

Jupiler, het populairste pils van België, verandert in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Rusland vijf maanden lang van naam, schrijft De Tijd. Jupiler is de sponsor van de Belgische nationale voetbalploeg, en alle verpakkingen, van blikjes tot supportersgadets, krijgen de naam 'Belgium'. Experts vinden het een gedurfde marketingcampagne...

Anuga FoodTec: geef nieuwe waarde aan restproducten

Anuga FoodTec: geef nieuwe waarde aan restproducten

Duurzaamheid en milieu spelen een belangrijke rol in de hedendaagse voedingsindustrie. Voedselproducenten willen zo efficiënt mogelijk werken en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om het voedselafval opnieuw te gebruiken. De vakbeurs AnugaFoodTec besteedt aandacht aan het hergebruiken en/of 'upcyclen' van reststromen. De reststromen zijn een enorm potentieel...

Snack wordt niet als eten gezien maar als onschuldig snoep

Snack wordt niet als eten gezien maar als onschuldig snoep

“Eten doe je met je ogen,” zeggen Japanners maar wetenschappers weten beter: eten doe je met geest. Eten dat ‘snack’ heet vult minder goed dan eten dat ‘maaltijd’ heet. Dat weet de voedselindustrie natuurlijk allang. Door Jora Steennis - Foodlog Onderzoekers van de universiteit van Surrey (UK) zetten een panel van 80 vrouwen een pastamaaltijd voor....