AB InBev maakt zoute snacks van reststroom

Popcorn

Bierbrouwer AB InBev gaat zijn graanresten verwaarden door er zoute snacks van te maken. De Amerikaanse startup Protes gaat hierbij helpen. De graanchips zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn.

In de samenwerking met AB InBev wordt het draf, het graanafval van de bierproductie, verwerkt tot gezonde hartige snacks. Dit graanafval wordt normaal gesproken gebruikt als diervoerder, maar wordt nu verwerkt tot chips en popcorn voor menselijke consumptie. Waarschijnlijk komen de graan-snacks begin 2020 op de markt.

Protes maakt al sinds 2013 gezonde snacks die rijk zijn aan eiwitten en een laag aantal calorieën hebben. Met behulp van erwten- en wei-eiwitten maakten ze eerder al chips en popcorn. Hiermee spelen ze in op de trend van gezonde voeding: consumenten willen steeds meer eiwitten in hun voeding en steeds minder koolhydraten en suikers.

Restproduct

Dit is niet de eerste keer dat AB InBev inzet op een product van haar productieresten. In 2017 brachten ze het drankje Canvas op de markt, dit is een plantaardig melkdrankje gemaakt van gerst. Het verwaarden van afgedankte ingrediënten of materialen is onderdeel van een toenemende aandacht voor duurzaamheid.

Lees ook
Betere benutting van bronnen een kans voor dierlijke eiwitproductie

Betere benutting van bronnen een kans voor dierlijke eiwitproductie

De wereldwijde toename in de vraag naar dierlijke eiwitten brengt grote uitdagingen met zich mee. Maximaal gebruik maken van reststromen en efficiënt gebruik van voedingsstoffen zijn daarom essentieel. Kennis over verterings- en stofwisselingsprocessen bij dieren in een snel veranderende veehouderij is daarbij onontbeerlijk. Dit betoogt Walter Gerrits...

Fruitfunk breidt activiteiten uit naar Europese markt

Fruitfunk breidt activiteiten uit naar Europese markt

Fruitfunk wil de Europese markt de komende jaren verder veroveren. Daarom heeft het bedrijf op 29 juni een overeenkomst met het Bosch investeringsfonds (BIF) en de Brabantse ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Hierdoor kan Fruitfunk de komende jaren verder kan groeien. Verantwoorde tussendoortjes Fruitfunk produceert verantwoorde tussendoortjes voor kinderen....

Van Dam legt schuld voedselverspilling bij bedrijfsleven én consumenten

Van Dam legt schuld voedselverspilling bij bedrijfsleven én consumenten

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. De overheid had als doelstelling om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, maar wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldde De Monitor (KRO-NCRV) op 21 mei in de uitzending. Het onderzoeksprogramma onderzocht...