Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven op basis van kokos, haver en amandel, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels). 

De Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties riepen Abbot Kinney's op om te stoppen met de term yoghurt voor producten die niet van dierlijke melk gemaakt zijn. Volgens de organisaties zou de benaming onwettelijk zijn. Abbot Kinney's gebruikt die brief nu om een punt te maken. Het bedrijf bedankt de zuivelindustrie omdat zij het bedrijf "aan het denken heeft gezet". "Wij zijn geen zuivel en zijn dat ook nooit geweest. Onze producten lijken niet op elkaar, zijn op andere manieren geproduceerd met verschillende waarden. Vanaf nu noemen we onze producten geen 'yoghurt' meer, omdat 'yog' niet 'hurt' [pijndoet]. We houden yog en schaffen de hurt af.

Bron: Abbot Kinney's

Thema's
Lees ook
DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

DP&S behaalt als eerste bedrijf wereldwijd de Plant-Based Global Standard

Ingrediëntenverhandelaar Dutch Protein & Services (DP&S) voldoet als eerste bedrijf wereldwijd aan de Plant-Based Global Standard. Dit betekent dat ingrediënten vrij zijn producten van dierlijke oorsprong en niet in contact zijn geweest met dierlijke producten.

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement...

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster ontwikkelt plantaardig ei

Kipster heeft een plantaardig ei ontwikkeld, met de naam VEGGS. Het is een 'vloeibaar goedje' dat bestaat uit verschillende ingrediënten zoals gist en eiwit van soja. Het is volgens de makers geschikt om een roerei van te bakken.