Abbot Kinney's gaat 'yog' verkopen

Abbot Kinney's, producent van veganistische yoghurtalternatieven op basis van kokos, haver en amandel, heeft zijn producten omgedoopt tot 'yog'. Hiermee reageert het bedrijf op een brief van Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties. Yog is volgens het bedrijf yoghurt zonder 'hurt' (pijn in het Engels). 

De Nederlandse en Belgische zuivelorganisaties riepen Abbot Kinney's op om te stoppen met de term yoghurt voor producten die niet van dierlijke melk gemaakt zijn. Volgens de organisaties zou de benaming onwettelijk zijn. Abbot Kinney's gebruikt die brief nu om een punt te maken. Het bedrijf bedankt de zuivelindustrie omdat zij het bedrijf "aan het denken heeft gezet". "Wij zijn geen zuivel en zijn dat ook nooit geweest. Onze producten lijken niet op elkaar, zijn op andere manieren geproduceerd met verschillende waarden. Vanaf nu noemen we onze producten geen 'yoghurt' meer, omdat 'yog' niet 'hurt' [pijndoet]. We houden yog en schaffen de hurt af.

Bron: Abbot Kinney's

Thema's
Lees ook
Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Schouten Europe verandert GoodBite in Schouten voor foodservice en food industrie

Vanaf begin 2020 verandert het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. de naam GoodBite in Schouten voor de foodservice en foodindustrie. In de retail blijft Schouten haar producten leveren onder de merknaam GoodBite.

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. Vegan ZeaStar gaat deze producten op de markt in het Verenigd Koninkrijk brengen.

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...