Van Geloven (Mora) staat te koop

mora

Snackfabrikant Van Geloven (voorheen Ad van Geloven, bekend van Mora) staat in de etalage. Moederbedrijf Lion Capital heeft andere snackbedrijven benaderd om hun interesse in een eventuele overname te polsen.

In juli waren er al geruchten over een mogelijke verkoop. Nu zeggen diverse sectorgenoten een informatiememorandum te hebben ontvangen over Van Geloven, meldt Out-of-home shops, op basis van informatie van FD.nl.

Het snackbedrijf, dat eerder deze maand de naam wijzigde in Van Geloven en tegelijk een nieuwe huisstijl en nieuw logo presenteerde, heeft een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

'Moeilijke markt'

Van Geloven zit volgens de krant in een lastige markt die nauwelijks groeit. Mogelijke overnamekandidaten zouden investeringsmaatschappij Egeria (Beckers snacks) en Royaan (Van Dobben en Kwekkeboom) zijn. Ook buitenlandse partijen zijn nog in de race.

Fusie ketste af

Het verkoopproces is weer opgestart nadat 2 jaar geleden een fusie tussen (toen nog) Ad van Geloven en Royaan afketste. Beide partijen gaven toen aan dat een fusie niet zou brengen wat beide partijen ervan hoopten. Ook de NMa had bezwaren.

Lees ook:

‘Ad van Geloven mogelijk in de etalage' (22 juli 2014)

Grote snackfusie definitief van de baan (15 okotber 2012)

Lees ook
Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...

DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...