AgriFoodTech 2017 in teken van efficiënter, effectiever, duurzamer en anders produceren

AgriFoodTech2017

AgriFoodTech vond door de tweede keer plaats op 13 en 14 december. Mikrocentrum organiseerde deze vakbeurs met congres in samenwerking met Libéma en het AgriFoodTech Platform. 1700 bezoekers kwamen naar de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch om zich te laten inspireren door de meest recente en toekomstbepalende technologische innovaties voor de agrifoodsector.

Door de groei en welvaart van de wereldbevolking verwacht FAO dat de vraag naar voedsel in 2050 met maar liefst 60 procent toeneemt. Dit vraagt om nieuwe manieren om efficiënter, effectiever, duurzamer en anders te produceren, zowel in voedselverwerking als op het land of in de kas. Dat stelt eisen qua innovatie aan bijvoorbeeld de machinebouw, sensoren, drones, autonome robots, smart farming, big data, vision technologie, slimme LED verlichting.

De beursvloer

Op AgriFoodTech maakten de bezoekers op de beursvloer en tijdens het congres kennis met recente ontwikkelingen. Er waren 110 exposanten en de diverse demonstraties op de beursvloer. Zo demonstreerde WMI het 2drone project waarin drones uitgerust zijn met sensoren die random, autonoom en op willekeurige tijdstippen de kwaliteit van voedsel meten. Op de twee demopleinen werd kennis gemaakt met de Condor van AgriFac, de Hardi Twin van Homburg, het Stork IRIS visuele inspectie systeem van Marel Poultry en de Verisscanner van Agrifirm. Ook organiseerde ZLTO op 14 december tijdens haar congres een speciale guided tour langs exposanten op het gebied van precisie landbouw.

Veertig technologische lezingen

Naast de activiteiten op de beursvloer waren er ruim veertig technologische lezingen. In het lezingenprogramma stonden de volgende twaalf thema’s centraal: robotica, machinebouw & procesinstallaties, food technology, high tech toelevering, vision, precisielandbouw, big data & ICT, photonics, succesverhalen, clean rooms, drones, onderzoek en verticale landbouw & slimme LED verlichting.

AgriFoodTech Platform congres

Tegelijkertijd met de vakbeurs organiseerde het AgriFoodTech Platform op 13 december het congres: (W)eten wat je niet (w)eet. Centraal stond de veranderende voedselketen, de rol die technologie hierin heeft, en de gevolgen van en voor de veranderende maatschappij. Naast de acht parallelle tracks deelden keynote sprekers van onder andere Pepsico en Utrecht University hun visie op het thema.

AgriFoodTech 2017 kwam tot stand dankzij de samenwerking met in totaal negentien partners: AgriFoodTech Platform, GMV, High Tech NL, ZLTO, Libéma, PhotonicsNL, 4TU, FME, Provincie Noord-Brabant, FNLI, LTO, Eprise, Bionext, HDN, Fedecom, Flanders Food, Enterprise Europe Network, Food.be en AgriFood Capital. AgriFoodTech 2018 staat gepland op 12 en 13 december 2018.

Lees ook:

   
Lees ook
NVWA spreekt op congres vernieuwde ISO 22000

NVWA spreekt op congres vernieuwde ISO 22000

Op 26 september vindt in Maarssen een congres plaats over de vernieuwde ISO 22000, de norm voor de management van voedselveiligheid. Een van de sprekers is Hans Beuger van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), over de rol van de nieuwe norm in de Nederlandse handhaving van de voedselveiligheid. Nieuwe norm management voedselveiligheid Het...

Trending Topics in Food & Beverage tijdens vakbeurs World of Technology & Science

Trending Topics in Food & Beverage tijdens vakbeurs World of Technology & Science

De Nederlandse brancheorganisatie voor Laboratorium Technologie FHI besteedt tijdens de vakbeurs World of Technology & Science aandacht aan de Trending Topics in Food & Beverage. Op 4 oktober is het seminar Trending Topics in Food & Beverage. En op alle beursdagen kunnen bezoekers terecht bij het beursproject X-pedition Trending Topics in...

Groot congres over food in Bolsward

Groot congres over food in Bolsward

In de voormalige zuivelschool van Bolsward vindt op 5 oktober een congres over de toekomst van voedsel plaats. Frisian Foodture ’18 gaat over de uitdagingen waar boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs op korte termijn voor komen te staan. De dag ervoor, 4 oktober, wordt er een grote reünie van de zuivelschool georganiseerd. De Bolswarder...