Niet al het vegetarisch eten is gezond

vegetarisch

Vegetariërs zijn niet automatisch gezond. Hoewel onthouding van vlees in het algemeen gezondheidswinst oplevert, maakt de vorm van onthouding wel verschil: een ongezond dieet blijft ongezond, ook zonder vlees.

Onderzoekers van Harvard bestudeerden op basis van een bekende database (de zogeheten Nurses’ Health Study) het eetpatroon van 200.000 vegetarisch etende mensen over een periode van 20 jaar.

Zij verdeelden de deelnemers in drie groepen: vegetariërs die dierlijke producten aten als melk en eieren; mensen die een ‘gezond’ plantaardig dieet van volkorengranen, fruit en groenten aanhielden en mensen die plantaardig aten maar ook geraffineerde granen en suikers. Het ‘gezonde’ vegetarische dieet levert het laagste risico op hartziekten op. Het dieet met geraffineerde granen leek tot het hoogste risico te leiden.

Bron: Foodlog

Lees ook
Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...

De Vegetarische Slager levert vega-Whopper voor Burger King

De Vegetarische Slager levert vega-Whopper voor Burger King

Vanaf deze week verkoopt Burger King in heel Europa de Rebel Whopper, geleverd door De Vegetarische Slager (sinds 2018 eigendom van Unilever). De Nederlandse vleesvervangersproducent neemt hier de plaats in van het Amerikaanse Impossible Foods, wiens burger in Europa nog niet is goedgekeurd.

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Weinig aandacht voor voeding tijdens medische opleiding

Tijdens een medische opleiding is er niet voldoende aandacht voor voeding. Daardoor hebben (huis)artsen weinig mogelijkheden om hun patiënten adequate adviezen te geven over voedingsmiddelen en eetpatronen.