Albert Heijn introduceert dagvers glutenvrij brood

AH glutenvrij brood

Albert Heijn gaat als eerste supermarkt vanaf 4 september dagelijks vers glutenvrij brood verkopen. Het brood is verrijkt met extra vezels en vrij van zowel tarwe als lactose. Maïszetmeel, tapiocazetmeel en rijstmeel vormen de basis van het brood. Per 100 gram bevat het brood minimaal 6 gram vezels. Zaden en pitten zorgen voor extra smaak en een bite.

Het brood wordt dagelijks gebakken in een nieuwe bakkerij waar alleen glutenvrije producten producten worden gemaakt. Daarnaast krijgt het brood een extra dikke en dubbel gesealde verpakking. Dit geeft volgens Albert Heijn nauwelijks kans op kruisbesmetting.

Het assortiment dagvers glutenvrij brood bestaat uit:

  • AH vrij van gluten bruin
  • AH vrij van gluten licht meerzaden
  • AH vrij van gluten donker meerzaden
  • AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks
  • AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram
  • AH vrij van gluten cake 250 gram.

Lees ook:

   
Lees ook
Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn versnelt de overstap naar een kipassortiment met minimaal 1 ster Beter Leven. Oktober 2022 gaat de supermarkt over op kippenvlees van uitsluitend scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Dit gebeurt in samenwerking met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Circular Food Center-cluster werkt aan efficiëntere broodketen tegen voedselverspilling

Verschillende bakkersorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven willen gezamenlijk werk maken van een efficiëntere broodketen. Hiermee hopen zij verspilling van brood tegen te gaan.

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood 1 juli van kracht

Het nieuwe Warenwetbesluit Meel en Brood gaat vanaf vrijdag 1 juli van kracht. Daarmee kan de consument voortaan aan de naam van het brood direct zien om welk soort brood het gaat: wit, bruin of volkoren.