Albert Heijn koopt online gezondheidsplatform FoodFirst Network

FoodFirst Network_persbericht AH

Albert Heijn neemt het 'Netflix van gezond eten en leven' FoodFirst Network over. Op het lifestyleplatform krijgen betalende abonnees tips en advies over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Bekende gezichten van het platform zijn Rudolph van Veen en Irene Moors. De Hoogleraren Jaap Seidell en Hanno Pijl ondersteunen het initiatief. 

Door redactie Foodlog

De overname past volgens Albert Heijn in de strategie om iedereen in Nederland te inspireren tot een gezonde leefstijl. Oprichter Jan Dekker startte het platform in 2017. Zijn streven was een volledig reclamevrij en onafhankelijk online platform over voeding. 

De overname door Albert Heijn staat dat niet in de weg, zegt Dekker. Het platform blijft zelfstandig werken onder zijn eigen naam. Het verdienmodel gaat wellicht wel op de schop. Albert Heijn wil namelijk dat het platform voor iedereen toegankelijk wordt. Daarnaast biedt de samenwerking kansen “voor speciale acties voor Albert Heijn-klanten en de honderdduizend medewerkers van Albert Heijn”, schrijven beide partijen in het persbericht. 

"Met deze stap krijgen wij in één klap een enorm bereik en dat past precies bij onze missie: zoveel mogelijk mensen helpen gezonder te leven", zegt Dekker. "Dat we binnen het AH-concern zelfstandig verder kunnen bouwen is natuurlijk een pré."

De supermarktketen maakte geen financiële details bekend over de overname.

Bron: Foodlog

Lees ook
Albert Heijn start met Nutri-Score

Albert Heijn start met Nutri-Score

Vanaf deze zomer vinden online klanten op alle huismerk-producten van Albert Heijn in de webwinkel ah.nl het Nutri-Score-logo. Albert Heijn wacht niet langer tot de overheid besluit over een voedselkeuzelogo maar gaat zelf aan de slag om de consument te helpen de gezonde keus te maken.

FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

FNLI: ‘Geen oorzakelijk verband tussen sterke bewerking en gewichtstoename’

Een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall publiceerde deze maand een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zou de oorzaak zijn van de gewichtstoename onder de bevolking. EVMI vroeg de FNLI om een reactie. De branchevereniging erkent de resultaten, maar wil wel het een en ander nuanceren. ‘De titel van het...

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Verband tussen bewerkt voedsel en obesitas aangetoond

Vorige week publiceerde een groep onderzoekers onder leiding van Kevin Hall een onderzoek met snoeiharde conclusies: sterk bewerkt voedsel zorgt voor een hogere calorie-intake. Het zou een verklaring zijn voor de obesitas-epidemie die woedt sinds de opmars van industrieel voedsel. We lichten het onderzoek kort uit. Veel wetenschappers...