Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

14 juli 2022 Redactie Vleesmagazine Bohdan Chreptak/Pixabay
Foto: Unsplash

Albert Heijn versnelt de overstap naar een kipassortiment met minimaal 1 ster Beter Leven. Oktober 2022 gaat de supermarkt over op kippenvlees van uitsluitend scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Dit gebeurt in samenwerking met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Kipvleeswaren zoals AH gebraden kipfilet, AH grillworst kip en AH gerookte kip zijn recent al overgegaan op scharrelkip. In oktober volgt de rest van het verse kipassortiment. Dan hebben alle verse kipproducten minimaal 1 ster Beter Leven Keurmerk. Deze producten komen van de 200 pluimveehouders waar Albert Heijn exclusief mee samenwerkt in het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma. Binnen het programma is veel aandacht voor dierenwelzijn: de kippen zijn van een langzaamgroeiend ras en hebben een overdekte uitloop. 

Volgens de supermarktketen heeft het programma Beter voor Kip, Natuur & Boer ook voordelen voor natuur en boer. Albert Heijn: “De CO2-uitstoot wordt verminderd, met als doel in 2030 minimaal 15% minder CO2 uitstoot in vergelijking met 2018. Daarnaast is binnen het programma gezamenlijk met de pluimveehouders een gezond verdienmodel ontwikkeld waarbij de basis een gezonde prijs voor elke boer in elk seizoen is. Zo kunnen de pluimveehouders op een verantwoorde manier verduurzamen. Bij pluimvee vragen duurzaamheidsstappen op bijvoorbeeld huisvesting van de kippen vaak om grote investeringen. Albert Heijn houdt daar rekening mee door in het Beter voor-programma een toekomstperspectief te bieden voor de boer.” 

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vleesmagazine

Altijd op de hoogte blijven?