Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

Albert Heijn persfoto beeldbank

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen. 

Via de Albert Heijn-app kunnen klanten zien welke AH Overblijvers-pakketten er in de winkel in hun buurt beschikbaar zijn. Ze kunnen deze reserveren en aan het eind van de dag ophalen voor een lage prijs. Onder het AH Overblijvers-concept vallen binnenkort ook Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje. Klanten kunnen daarbij vers brood van de voorgaande dag tot 11.00 uur voor een lage prijs kopen of voor 1 euro een verszakje gevuld met groente en fruit kopen die te rijp zijn geworden voor het winkelschap.

Met AH Overblijvers is de verwachting dat Albert Heijn 4,5 miljoen kilo voedsel per jaar extra besparen. Daarmee wil Albert Heijn dichter bij de doelstelling komen om 50% minder voedsel te verspillen in 2030 ten opzichte van 2015.

Bron: Albert Heijn

Lees ook
België lanceert open call Circulaire Voedselketen

België lanceert open call Circulaire Voedselketen

Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2025 30% van de voedselverspilling te voorkomen of om deze te verwerken tot hoogwaardigere voedselproducten of veevoer. Eén van de manieren waarop Vlaanderen dit wil bereiken is door het bevorderen van de circulaire voedselketen.

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Eén op de drie Nederlanders gooit gemiddeld 5 à 15 euro per week aan eten weg

Een goed gevulde koelkast is fors duurder dan een jaar geleden. We zoeken naar manieren om geld te besparen, zoals slimmer inkopen doen en het tegengaan van voedselverspilling. Toch gooit maar liefst driekwart van de Nederlanders (76%) nog wel eens voedsel weg, blijkt uit onderzoek* van maaltijdboxleverancier HelloFresh. Eén op de drie (38%) weet daarbij...

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Avocadoscanner OneThird krijgt voucher tegen voedselverspilling

Nederlanders eten per jaar circa 38 kiloton avocado’s (bron: CBS). Volgens OneThird wordt jaarlijks circa 5.7 kiloton aan avocado’s verspild, voordat ze bij de consument terecht komen. Consumenten knijpen vaak in avocado’s om te checken of ze eetrijp zijn, waardoor het product sneller aan kwaliteit verliest. OneThird ontwikkelde een scanner om de rijpheid...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren