Albert Heijn wint Jaarprijs Goede Voeding met linzenfusilli

Jaaprijs goede voeding

Albert Heijn sleept voor het derde jaar op rij de Jaarprijs Goede Voeding in de wacht. Dit keer met de biologische Fusilli alle lenticchie.

De jury bewonderde de productontwikkelaars die er in geslaagd zijn van de relatief 'droge' linzen een eiwit- en vezelrijke pasta te maken die er aan bij kan dragen dat Nederlanders meer peulvruchten binnenkrijgen. Veganisten staan er minder van te kijken: linzenpasta is al jaren bij de ecosuper te vinden, fluisterde een aanwezige tijdens de prijsuitreiking.

Er deden in totaal 41 producten mee. De twee andere door de vakjury genomineerde finalisten waren de mini bietenburgers van SoFine/Jumbo en de Zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original. Xqueeze.me van Sitesta's kreeg een eervolle vermelding voor zijn drinkbare tussendoortje dat voor 95% uit groente bestaat, zonder toegevoegde suiker, zout, kleur- of smaakstof.

Bron: Foodlog

Lees ook
Onverpakte groente en fruit in het schap van Albert Heijn

Onverpakte groente en fruit in het schap van Albert Heijn

Vanaf komende week liggen diverse agf-producten zonder plastic verpakking in de schappen bij Albert Heijn. De supermarktketen doet een test van vijf weken om te zien wat er gebeurt met de kwaliteit en houdbaarheid van de producten. Albert Heijn maakt in ruim 100 winkels al gebruik van de ‘dry misting’ techniek: een verneveling waardoor...

Blockchain: belofte en werkelijkheid

Blockchain: belofte en werkelijkheid

Blockchain: volgens de goeroe ‘het nieuwe internet’, volgens de scepticus een ‘oplossing zonder probleem’. In de voedingsmiddelenindustrie omarmen steeds meer partijen blockchain als dé technologie die supply chains transparant, efficiënt en veilig gaat maken. Maar verwachten we niet teveel?  Ketens in de voedselsector...

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Het initiatief Instock van vier medewerkers van Albert Heijn, dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat zelfstandig verder. De onderneming die vierenhalf jaar geleden begon met een pop-up restaurant waar werd gekookt met ‘afdankertjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met drie volwaardige restaurants en een aantal...