Albert Heijn stopt minder suiker in de frisdrank voor kinderen

AH frisdrank kinderen

Albert Heijn gaat een suikerreductie doorvoeren in het eigen merk frisdrank en sappen voor kinderen. Ook introduceert de supermarkt nieuwe gezondere producten en een nieuwe versie van de Friswijzer.

Suikerreductie

In meer dan 40 producten verlaagt Albert Heijn het suikergehalte. Zo wordt het suikergehalte in alle AH Frisse Fruitdrank en AH Djoezz met 30 procent verlaagd. Vorig jaar begon Albert Heijn met de suikerreductie. Toen verlaagde de supermarkt het suikergehalte in zo'n honderd producten die worden gekocht door gezinnen met kinderen.

Droomwater

Naast de suikerreductie, voegt Albert Heijn ook veertien gezondere nieuwe producten toe aan het assortiment. Twee daarvan zijn Droomwater en AH Natuurlijk mineraalwater. Deze producten spelen in op het advies van veel scholen aan ouders om kinderen water mee te geven. Bij het openen van een pakte AH Natuurlijk mineraal water komen de vinnen van Wally de Walvis te voorschijn. Van het pakje Droomwater kunnen kinderen iets knutselen.

Friswijzer

Albert Heijn introduceerde op vorig jaar de friswijzer bij het frisdrankschap. Deze hangt nu ook bij het schap met frisdrank voor kinderen. Deze wijzer toont op een makkelijke manier hoeveel suiker een product bevat. Ook geeft de wijzer aan of het product met suiker, kunstmatige zoetstoffen of van natuurlijke oorsprong is gezoet. In één oogopslag ziet de consument of een product geen suiker (geel), laag in suiker (donkergeel), midden in suiker (licht oranje) of een hoog suikergehalte (donker oranje) bevat.

Lees ook:

     
Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn stapt eerder over op Beter Leven Keurmerk kipassortiment

Albert Heijn versnelt de overstap naar een kipassortiment met minimaal 1 ster Beter Leven. Oktober 2022 gaat de supermarkt over op kippenvlees van uitsluitend scharrelkippen met het Beter Leven Keurmerk. Dit gebeurt in samenwerking met de 200 vaste pluimveehouders binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma.

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.