Alea Publishers start vakblad voor de industriële automatisering: AutomationNL

AutomationNL klein

Alea Publishers start vandaag met een nieuw vakplatform voor industriële automatisering, AutomationNL. Vandaag wordt de website gelanceerd, vanaf 1 september start de uitgever met een wekelijkse email-nieuwsbrief, 20 september verschijnt het eerste nummer van het vakblad. Robbert Hoeffnagel is de hoofdredacteur, Bas van den Engel verzorgt het accountmanagement.

Alea Publishers Uitgeefdirecteur Roeland Dobbelaer: “We zijn blij met de lancering van AutomationNL. Industriële automatisering maakt een enorme groei door. Door het wegvallen van enkele vakbladen in dit domein was er eigenlijk geen goed tijdschrift meer voor dit vakgebied in Nederland. Wij hoorden van veel relaties dat dit als een gemis wordt ervaren. Dat gat willen we dichten. Voor onze jonge uitgeverij betekent het ook een verbreding van de focus. Tot nu toe richtten we ons vooral op de foodwereld, maar door de ombouw van EVMI van een managementblad naar een meer technologisch vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie schoven we al op naar de industrie. We willen hier nadrukkelijk in verder groeien. De start van AutomationNL past in deze strategie.”

Robbert Hoeffnagel: “De ontwikkeling van de industrie gaat tegenwoordig hand in hand met ontwikkeling van de industriële automatisering. Steeds meer is het de industriële automatisering die realiseert dat de roep om de industrie sneller, efficiënter, veiliger en duurzamer te maken ook daadwerkelijk tot stand komt. De ontwikkelingen in IA gaan razendsnel, de markt ontwikkelt zich positief en dat levert ieder jaar nieuwe uitdagingen op en beslist ook kansen! Daar willen wij verslag van doen. Behalve de puur technische aspecten van de industriële automatisering, krijgen ook onder andere de onderwerpen duurzaamheid, veiligheid en innovatie een plaats in onze uitgaves. We hebben daarvoor vier vaste katernen ingericht: Digitalisation, Process Technology, Production Automation en Vision & Robotics.”

Bas van den Engel: “AutomationNL is een hele mooie nieuwe uitdaging. Ik ken het domein al via mijn werk voor de chemie, life sciences, procestechnologie en de laboratoriummarkt. Je ziet steeds meer hoe industriële automatisering een essentiële rol speelt bij de ontwikkeling van de industrie in alle domeinen. Aan mij de schone taak om te zorgen dat leveranciers van industriële automatisering, diensten en producten optimaal aandacht krijgen in het nieuwe vakblad AutomationNL en op het gelijknamige mediaplatform.”

Het eerste nummer heeft als thema’s: WOTS én Proces Automatisering en Proces Instrumentatie (verschijnt 20-9). Nummer twee focust onder andere op Proces Safety én Flow, Level, Pressure & Temperatuur (verschijnt 1-12).

Over Alea Publishers

Alea Publishers is een uitgeverij van de mediaondernemers en broers Roeland en Pepijn Dobbelaer. Alea Publishers is gespecialiseerd in vakplatforms in de food & drinks branche. Tot de portfolio behoren: EVMI, Bakkers in Bedrijf, Vismagazine, Vleesmagazine, Vakblad IJs!, More than Drinks!, Pompshop, VoedingNu en Foodbanen.nu. Samen met Mikrocentrum organiseert Alea Publishers jaarlijks Food Technology. Met de start van AutomationNL breidt Alea Publishers haar portfolio van  industriële vakplatformen verder uit.

Over Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel is een ervaren journalist in de domeinen industrie en automatisering. Bij VNU werkt hij o.a. voor het IT-vakplatform Computable. Vijftien jaar rang runde hij een eigen uitgeverij met vakbladen en vakplatforms met media als DatacenterWorks, Vision & Robotics en Infosecurity Magazine. Hij is tevens adviseur bij diverse ondernemingen en actief als consultant op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Over Bas van den Engel

Bas van den Engel is een ervaren accountmanager die zijn sporen heeft verdiend in vele takken van de industrie: Chemie, Life Sciences, Procestechnologie, Laboratoriumtechnologie. Hij werkt voor vakbladen als C2W, Mens & Molecule, EVMI en beurzen als Lab Technology, Single-Use Event en Food Technology.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

Samenwerking KNCV en Alea rond beurzen voor lab- en (bio)procestechnologie

KNCV, de Koninklijke Nederlandse beroepsvereniging voor de chemie en life sciences en Alea Publishers, uitgever van onder ander EVMI en AutomationNL, gaan vanaf 2023 intensief samenwerken rond beurzen en evenementen in het domein laboratorium- en (bio)procestechnologie.

More than Drinks! verandert in BeverageNL, een platform voor de hele drankensector

More than Drinks! verandert in BeverageNL, een platform voor de hele drankensector

Uitgeverij Alea Publishers start vandaag, 18 oktober, met een nieuw platform voor de hele drankensector: BeverageNL. Dit betekent dat More than Drinks!, wat zich vooral richtte op de slijtersbranche, verdwijnt.

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Mikrocentrum en Alea Publishes nemen de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com

Kennis- en netwerkorganisatie Mikrocentrum en vakuitgeverij Alea Publishers nemen per heden de beurs Lab Technology over van Vakbladen.com. Deze overname versterkt de samenwerking tussen Mikrocentrum en Alea Publishers. Al eerder startten de organisaties gezamenlijk de netwerkbeurs Food Technology.