Alles over ramanspectroscopie tijdens Food Technology

raman

Ramanspectroscopie is een relatief nieuwe analysetool in de voedingsindustrie. Wat is het? En wat kun je ermee? Rolf Wolthuis (Endress+Hauser) legt het uit op dag 2 van Food Technology, 1 en 2 december in de Brabanthallen.

Processen in de voedingsindustrie worden steeds complexer met meer biotech. De vraag naar bijvoorbeeld plantaardige eiwitten en het hergebruik van afvalstromen brengen nieuwe processen met zich mee en daarmee stijgt de vraag naar meer geavanceerde analytische tools.

Rolf Wolthuis, consultant advanced analysis specialist bij Endress+Hauser, focust tijdens zijn presentatie (Raman applications in the F&B industry) op ramanspectroscopie, een van de meest geavanceerde analytische tools. Raman is algemeen bekend in de chemie en farmaceutische industrie, maar een relatieve nieuwkomer in de voedingsindustrie. Wolthuis geeft een introdcuctie over ramanspectroscopie met daarbij focus op de procesindustrie, inclusief diverse voorbeelden.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Belangstelling om met je bedrijf deel te nemen aan de beurs? Klik dan hier.

Lees ook
Lees alles over Food Technology in de digitale special

Lees alles over Food Technology in de digitale special

Food Technology 2022 komt steeds dichterbij: op 13 en 14 april vindt het kennis- en netwerkevenement over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie plaats.

Lezing Food Technology: ClydeHSI

Lezing Food Technology: ClydeHSI

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden.

Lezing Food Technology: Vertigo Technologies

Lezing Food Technology: Vertigo Technologies

13 en 14 april vindt Food Technology plaats in de Brabanthallen. EVMI licht lezingen uit die tijdens het evenement gegeven worden. Luca Galatro is CEO van Vertigo Technologies en geeft de lezing Fresco Microwave Sensing – Reducing fruit waste with microwaves. Vers fruit ziet van buiten vaak goed uit, zelfs als de interne kwaliteit onvoldoende...