Ramanspectroscopie is een relatief nieuwe analysetool in de voedingsindustrie. Wat is het? En wat kun je ermee? Rolf Wolthuis (Endress+Hauser) legt het uit op dag 2 van Food Technology, 1 en 2 december in de Brabanthallen.

Processen in de voedingsindustrie worden steeds complexer met meer biotech. De vraag naar bijvoorbeeld plantaardige eiwitten en het hergebruik van afvalstromen brengen nieuwe processen met zich mee en daarmee stijgt de vraag naar meer geavanceerde analytische tools.

Rolf Wolthuis, consultant advanced analysis specialist bij Endress+Hauser, focust tijdens zijn presentatie (Raman applications in the F&B industry) op ramanspectroscopie, een van de meest geavanceerde analytische tools. Raman is algemeen bekend in de chemie en farmaceutische industrie, maar een relatieve nieuwkomer in de voedingsindustrie. Wolthuis geeft een introdcuctie over ramanspectroscopie met daarbij focus op de procesindustrie, inclusief diverse voorbeelden.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Belangstelling om met je bedrijf deel te nemen aan de beurs? Klik dan hier.

Altijd op de hoogte blijven?