Alpro verlaagt suikergehalte

29 januari 2016

Alpro gaat het suikergehalte in de producten verder verlagen. Tegen 2018 moet er 12,5 procent minder suiker in de dranken zitten dan nu.

Dat staat in het duurzaamheidsrapport van Alpro. "Onze Alpro drinks met een smaakje bevatten 30 procent minder suikers dan de meeste melkdranken met een fruit-/chocoladesmaak. Tussen 2008 en 2014 hebben wij de hoeveelheid suiker in ons volledige assortiment met 12 procent verminderd. We streven ernaar om dat percentage tegen 2018 nog eens met 12,5 procent te reduceren", zegt Simone Broxks, voedingsdeskundige bij Alpro Nederland. Alpro stelt bovendien dat in de toekomst 70 procent van de producten arm zal zijn aan verzadigde vetten.

Duurzaamheid

In het duurzaamheidsrapport wordt verder aandacht besteed aan het streven de CO2-uitstoot te verminderen, het waterverbruik te verlagen en duurzaam gebruik te maken van grondstoffen. Alpro blijft kiezen voor niet-genetisch gemanipuleerde soja. Het bedrijf stelt aanzienlijke stappen te zetten op weg naar lokale sojateelt. In 2016 komt al meer dan 50 procent van de soja uit Europa. In Nederland werd in 2015 al 400 ton lokale soja geteeld en verwerkt in plantaardige voeding.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?