Alpro verkoopt SoFine Foods aan SoGood

1 april 2014

LANDGRAAF - Alpro heeft dochteronderneming SoFine Foods, dat vleesvervangers op basis van soja produceert, verkocht aan de SoGood Holding. Dat is een onderneming van een viermanschap onder leiding van Bart Merkus.

Merkus startte zijn loopbaan begin jaren 90 bij Heineken. Daarna was hij onder meer commercieel directeur bij Mars, algemeen directeur bij Koninklijke Verkade, interim-directeur strategie en commercie bij Westland Kaas Groep en commercieel directeur bij The Greenery. Bij SoFine is hij verantwoordelijk voor het algemeen management en verkoop.

De andere nieuwe eigenaren zijn: Jeroen KnikkinkJacco Geerlof en Diederik van den Biggelaar.

"We hebben het bedrijf overgenomen omdat we er een rotsvast vertrouwen in hebben dat consumenten meer plantaardige eiwitten gaan eten en we met de producten van SoFine kunnen inspelen op de behoefte aan lekkere, gezonde en duurzame voeding", legt Merkus uit. De ondernemers willen met het bedrijf uitbreiden. "Kernwoord van SoFine is groei."

Focus

De verkoop van SoFine hangt samen met de focus van Alpro op de snel groeiende markt van plantaardige variaties op zuivel. “We geloven dat SoFine onder een nieuwe eigenaar meer aandacht en de focus zal krijgen die het verdient om zijn potentieel volledig te realiseren”, zegt CEO Bernard Deryckere van Alpro.

De overname heeft geen gevolgen voor de werknemers van SoFine. SoFine blijft nog tot begin 2015 de bestaande producten produceren onder de merknamen Alpro en Provamel.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?