Amandeleiwit in kruidenmixen Santa Maria en Casa Fiesta

Santa Maria en Casa Fiesta doen een recall van diverse kruidenmixen omdatb er amandeleiwitten in blijken te zitten. Dat is niet op het etiket vermeld.

Het amandeleiwit is schadelijk voor consumenten met een notenallergie.

Bij de producten van Santa Maria gaat het om Frites Kruidenmix, Cajun kruidenmix en Kip kruidenmix in glazen potjes die bij de Emte worden verkocht en Gryllkrydda in een kartonnen verpakking dat wordt verkocht bij Mozaiek in Hengelo.

De Casa Fiesta producten die worden teruggeroepen zijn: Taco Seasoning Mix en Fajita Seasoning Mix, die worden verkocht bij Albert Heijn en Makro.

Lees ook:

Bekijk EVMI achtergrond & analyse – Allergenen

(Premium)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

'Bionica kan als inspiratiebron dienen voor kwesties in de voedingsmiddelenindustrie'

Bionica is een innovatiemethode die de natuur als inspiratiebron hanteert. Het biedt out-of-the-box oplossingen die voor innovaties zorgen. Ylva Poelman, ook wel bekend als de bionische vrouw, is expert op het gebied van bionica. Op de IFFI diner meeting zal zij een lezing geven over haar vakgebied in relatie tot allergenen. Wat wordt er verstaan...

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Gevaarlijke hoeveelheden morfine in Franse maanzaadbroodjes

Wie de verhalen over maanzaadbroodjes en drugstests kent, weet dat de betreffende zaadjes inderdaad sporen van opiaten kunnen bevatten. Meestal gaat het om verwaarloosbare hoeveelheden. Maar niet in Frankrijk. Franse gezondheidsautoriteiten onderzoeken de aanwezigheid van morfine en codeïne in maanzaadstokbrood en kant-en-klare sandwiches met...

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

'We moeten ons voedsel misschien wat minder ver raffineren'

Voedselproducenten hebben dagelijks te maken met allergenen, al is het maar om kruisbestuiving en pijnlijke recalls te voorkomen. Dat is belangrijk, want het aantal mensen dat allergieën ontwikkelt lijkt toe te nemen. Maar juist daarom moeten voedselproducenten op een ander niveau gaan nadenken over de verhouding tussen voedsel en het immuunsysteem,...