Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

appels-voedselverspilling

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar.

Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens met gezondere eetgewoontes. Die eten meer bederfelijke, verse producten. Groente en fruit belanden wat sneller in de afvalbak dan een diepvriespizza.

Wie boodschappenlijstjes maakt, verder reist naar de supermarkt en een groot huishoudens verspilt minder voedsel. Bij meerpersoonshuishoudens is de kans groter dat restjes nog opgegeten worden en die hele bloemkool wel in 1 keer opgaat.

Voor de studie gebruikten wetenschappers van de Universiteit van Landbouwwetenschappen Penn State voedselaankoopgegevens van huishoudens die deelnemen aan de National Household Food Acquisition and Purchase Survey (FoodAPS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Deze ‘input’ vergeleken ze met de ‘output’; de berekende metabole energiebehoefte van de deelnemende huishoudens voor behoudt lichaamsgewicht. Hiermee zou het de eerste studie zijn die voedselverspilling voor individuele huishoudens identificeerde en analyseerde, aldus professor landbouweconomie Edward Jaenicke

Foodlog

Lees ook
Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Onderzoekers ontwikkelen papieren smart packaging-sensor

Verpakkingen die de houdbaarheid in de gaten houden met een sensor zouden verspilling flink kunnen verminderen. Toch worden ze nog weinig gebruikt. De sensor die Britse onderzoekers ontwikkelen zou dat kunnen veranderen. Smart packaging is een van de buzzwords als het om voedselverpakkingen gaat. Een ‘slimme verpakking’ draagt niet alleen...

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Nieuwe online voedselmarktplaats om voedselverspilling te voorkomen

Antiverspillingsrestaurant Instock lanceert een online marktplaats tegen voedselverspilling. Via de website InstockMarket kunnen horecabedrijven voedseloverschotten en ‘minder mooie’ voedselproducten bestellen om er culinaire gerechten van te maken.

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om voedselverspilling te meten. Ongeveer 20% van het voedsel dat in de EU wordt geproduceerd raakt verloren...