Amerikaans huishouden gooit een derde van het voedsel weg

appels-voedselverspilling

Een Amerikaans huishouden gooit gemiddeld een derde van het voedsel ongegeten in de vuilnisbak. Economen schatten de waarde van dit verspilde voedsel op $240 miljard per jaar. Dat kost de bijna 128,6 miljoen Amerikaanse huishoudens ongeveer $1.866 per jaar.

Hoe hoger het inkomen, hoe meer voedsel een huishouden verspild. Dat geldt ook voor huishoudens met gezondere eetgewoontes. Die eten meer bederfelijke, verse producten. Groente en fruit belanden wat sneller in de afvalbak dan een diepvriespizza.

Wie boodschappenlijstjes maakt, verder reist naar de supermarkt en een groot huishoudens verspilt minder voedsel. Bij meerpersoonshuishoudens is de kans groter dat restjes nog opgegeten worden en die hele bloemkool wel in 1 keer opgaat.

Voor de studie gebruikten wetenschappers van de Universiteit van Landbouwwetenschappen Penn State voedselaankoopgegevens van huishoudens die deelnemen aan de National Household Food Acquisition and Purchase Survey (FoodAPS) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Deze ‘input’ vergeleken ze met de ‘output’; de berekende metabole energiebehoefte van de deelnemende huishoudens voor behoudt lichaamsgewicht. Hiermee zou het de eerste studie zijn die voedselverspilling voor individuele huishoudens identificeerde en analyseerde, aldus professor landbouweconomie Edward Jaenicke

Foodlog

Lees ook
Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Vanaf deze week verkoopt supermarktketen Marqt bladgroenten met kluit, zegt het bedrijf in een persbericht. De groenten zijn milieuvriendelijk geteeld en blijven langer vers.  Marqt laat de groenten telen in een kassysteem van Urban Ponics uit Venlo. Dat bedrijf heeft een kas ontwikkeld die urban farming met aeroponics mixt,...

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Avocado’s krijgen een anti-voedselverspilling-laagje

Met een nieuwe technologie hoopt Nature’s Pride – de grootste avocado-handelaar van Nederland – zijn avocado’s langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling terug te dringen. De avocado’s in kwestie worden bespoten met Apeel: een beschermend laagje dat is gemaakt van plant-eigen materialen. Door de waterafstotende...

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

‘Food sector loopt decennia achter in technologische innovatie’

Big data, blockchain, geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie; allemaal innovaties die hele branches veranderen. Maar de voedselsector blijft ver achter, stelt een rapport van het World Economic Forum. En dat terwijl die sector juist met wereldwijde problemen kampt die zulke nieuwe systemen zouden kunnen oplossen. “Wereldwijde voedselsystemen...