Animatie over de gezondheidseffecten van koffie

Koffie gezondheid

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid heeft een animatie gemaakt om een aantal belangrijke gezondheidseffecten van het drinken van koffie op een rijtje te zetten.

Koffie blijft een van de populairste nationale en internationale dranken. In Nederland drinken we gemiddeld vier koppen koffie per dag. Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid, een initiatief van Koffie & Thee Nederland, wil met de animatie een aantal feiten over koffie op een rijtje zetten en duidelijk maken dat er ook veel voordelen zitten aan het drinken van koffie.

Bekijk hier de animatie:

 

Hoewel Koffie & Thee Nederland de belangenbehartiger is voor de Nederlandse koffie- en theebedrijven, is de informatie uit de animatie wetenschappelijk onderbouwd en onderschrijft het Voedingscentrum deze informatie ook. Koffie telt, mits met mate gedronken, tal van gezondheidsvoordelen en veel nadelen die mensen aan koffie hangen, berusten op fabels. Al blijft het natuurlijk zo dat de een gevoeliger is voor de bestanddelen in koffie dan de ander. De cijfers van het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid en het Voedingscentrum over hoeveel koffie er door bepaalde groepen gedronken zou mogen worden, lopen hier en daar licht uiteen.

Met de animatie heeft het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid volgens eigen zeggen een praktisch hulpmiddel ontwikkeld om gezondheidsprofessionals te informeren over de gezondheidseffecten van koffie.

Thema's
Lees ook
WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

Maximum chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding

Maximum chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding

Het Bureau Risicobeoordeling & Onderzoek (BuRO, onderdeel van de NVWA) brengt advies uit over een maximaal chloraatgehalte in zuigelingen- en peutervoeding van 0,01 mg/kg. BuRO wil met de sector in gesprek om de chloraatgehalten in voeding voor deze doelgroep te verlagen.

Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...