Anuga FoodTec 2018

5 januari 2018

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs een uitgebreid programma met onder andere lezingen, conferenties en netwerkevents.

Het grootste thema van Anuga FoodTec is 'resource efficiency'. Dit betekent het productieproces optimaliseren, water en energieverbruik verminderen en voedselverspilling tegen gaan. De openingsconferentie van Anuga gaat hierover. Dan spreken onder andere Michael Braungart (Hamburg Environmental Institute), Ruud Huirne (Food & Agri Director Rabobank), Pierre Pienaar (President of the World Packaging Organisation) and Alexander Sauer (Institute for Energy Efficiency in Production, University of Stuttgart).

Het thema 'resource efficiency' komt ook terug op de verschillende expert forums. Andere forumonderwerpen zijn voedselingrediënten en thema's, trends en technologieën van de voedselindustrie. Ook zijn er verschillende tours op de beurs voor de bezoekers, waarbij geselecteerde exposanten een kleine demonstratie geven van hun product. Er zijn tours op het gebied van robotica, verpakkingstechnologie, vlees- en melktechnologie.

 

Koelnmesse organiseert deze beurs.

Altijd op de hoogte blijven?