Anuga FoodTec 2018

Anuga FoodTec

Anuga FoodTec is een vakbeurs op het gebied van food processing, food packaging, food safety, food ingredients en services & solutions voor de voedings- en drankindustrie. Anuga FoodTec 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Keulen (Duitsland). Op de beurs staan rond de 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. Naast exposanten heeft de beurs een uitgebreid programma met onder andere lezingen, conferenties en netwerkevents.

Het grootste thema van Anuga FoodTec is 'resource efficiency'. Dit betekent het productieproces optimaliseren, water en energieverbruik verminderen en voedselverspilling tegen gaan. De openingsconferentie van Anuga gaat hierover. Dan spreken onder andere Michael Braungart (Hamburg Environmental Institute), Ruud Huirne (Food & Agri Director Rabobank), Pierre Pienaar (President of the World Packaging Organisation) and Alexander Sauer (Institute for Energy Efficiency in Production, University of Stuttgart).

Het thema 'resource efficiency' komt ook terug op de verschillende expert forums. Andere forumonderwerpen zijn voedselingrediënten en thema's, trends en technologieën van de voedselindustrie. Ook zijn er verschillende tours op de beurs voor de bezoekers, waarbij geselecteerde exposanten een kleine demonstratie geven van hun product. Er zijn tours op het gebied van robotica, verpakkingstechnologie, vlees- en melktechnologie.

 

Koelnmesse organiseert deze beurs.

Lees ook
Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.

Gunstiger onderzoeksresultaten bij bemoeienis industrie

Gunstiger onderzoeksresultaten bij bemoeienis industrie

De resultaten van wetenschappelijke studies over voeding zijn vaker positief als de industrie bij het onderzoek betrokken was. Dat rapporteren wetenschappers in Plos One. Zij analyseerden zo'n 1500 artikelen die in 2018 werden gepubliceerd in de tien meest geciteerde wetenschappelijke voedingstijdschriften.

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina breidt lactoferrineproductie flink uit

FrieslandCampina ingredients gaat de productie van lactoferrine uitbreiden van 10 naar 70 ton. Het bedrijf wil een strategische groei mogelijk maken in de segmenten ‘Early life nutrition’ en ‘Adult Nutrition’. FrieslandCampina wordt hiermee wereldwijd de grootste producent.