App tegen voedselverspilling breidt uit in Nederland

EVMI_Too Good to Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, breidt uit naar Den Haag. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Den Haag alsnog overtollig eten tegen een gereduceerd tarief kopen en zo meestrijden tegen voedselverspilling. De app startte op 22 januari 2018 met slechts 25 partners. Inmiddels zijn er meer dan 225 partners in de vier steden.

Marqt

Too Good To Go werkt onder andere samen met Mercure Hotels, Vlaamsch Broodhuys en Sushi Time. Marqt heeft zich nu ook aangesloten bij het initiatief.  Thijs Fleuren, CEO van Marqt: “Marqt staat voor smaakvol en puur eten. Producten die worden gemaakt ten bate van mensen, behoud van natuur & milieu en zorg voor dieren. Als waarborg hiervoor verhandelen wij alleen tegen een eerlijke prijs, dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar de natuur, het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren."

Too Good To Go

In Nederland wordt op jaarbasis meer dan 40 kilo voedsel per persoon weggegooid. Oplossingen hiervoor zijn niet altijd gemakkelijk. Volgens Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, zit het succes van de app juist in het gemak. "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen kunnen we echt een impact maken. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. Dat biedt extra gemak voor de ondernemer omdat deze zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen en de consument gaat anders naar eten kijken en leert weer creatief met restjes omgaan."

Too Good To Go wil eind 2018 in alle provincies van Nederland actief zijn. De deelnemende inwoners en ondernemers hebben sinds de lancering in Nederland samen al meer dan 10.000 maaltijden gered.

Lees ook: 

   
Lees ook
Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

Consumenten verspillen twee keer zo veel voedsel als gedacht

De wereldwijde verspilling van voedsel door consumenten is mogelijk twee keer zo groot als tot nu toe werd aangenomen. Dat berekenen onderzoekers van Wageningen Economic Research. Breed gebruikte schattingen houden geen rekening met de effecten van rijkdom op het gedrag van de consument en rijke consumenten verspillen meer voedsel. Organisaties als...

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Ophef om receptenapp van Vlaamse overheid van half miljoen

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceerde vorige week het platform ‘Zeker Gezond’. Het bestaat uit een app en website die, naast duizend recepten, ook informatie bevatten over gezonde voeding. De ontwikkelingskosten, €550.000, leiden tot ophef in het Vlaams Parlement, schrijft De Tijd.Het platform moet een alternatief zijn...