App tegen voedselverspilling breidt uit in Nederland

EVMI_Too Good to Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, breidt uit naar Den Haag. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Den Haag alsnog overtollig eten tegen een gereduceerd tarief kopen en zo meestrijden tegen voedselverspilling. De app startte op 22 januari 2018 met slechts 25 partners. Inmiddels zijn er meer dan 225 partners in de vier steden.

Marqt

Too Good To Go werkt onder andere samen met Mercure Hotels, Vlaamsch Broodhuys en Sushi Time. Marqt heeft zich nu ook aangesloten bij het initiatief.  Thijs Fleuren, CEO van Marqt: “Marqt staat voor smaakvol en puur eten. Producten die worden gemaakt ten bate van mensen, behoud van natuur & milieu en zorg voor dieren. Als waarborg hiervoor verhandelen wij alleen tegen een eerlijke prijs, dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar de natuur, het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren."

Too Good To Go

In Nederland wordt op jaarbasis meer dan 40 kilo voedsel per persoon weggegooid. Oplossingen hiervoor zijn niet altijd gemakkelijk. Volgens Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, zit het succes van de app juist in het gemak. "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen kunnen we echt een impact maken. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. Dat biedt extra gemak voor de ondernemer omdat deze zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen en de consument gaat anders naar eten kijken en leert weer creatief met restjes omgaan."

Too Good To Go wil eind 2018 in alle provincies van Nederland actief zijn. De deelnemende inwoners en ondernemers hebben sinds de lancering in Nederland samen al meer dan 10.000 maaltijden gered.

Lees ook: 

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge met project Get Saucy

Silke van Helvoirt, student Food Innovation bij HAS green academy, heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt...

Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Eerste bananenpureefabriek ter wereld moet voedselverspilling tegengaan

Een derde van het voedsel wereldwijd belandt in de prullenbak. Hieronder vallen ook een hele hoop bananen – niet verspild door de consument, maar door ouderwetse importregelgeving. In de EU worden jaarlijks gemiddeld 120.000 ton bananen om cosmetische redenen vernietigd door de douane. SUNT Food strijdt sinds 2019 tegen deze verspilling en maakt bananenbrood...

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Circulair Brood gemaakt van gerecyclede broodresten

Brood is een van de meest verspilde voedingsproducten in Nederland. Op het gebied van duurzaamheid valt hier nog veel winst te behalen. Top Bakkers doet dat met Circulair Brood: oud brood gerecycled om er nieuwe broden van te maken. Het innovatieve product is te zien en proeven op Horecava.