App tegen voedselverspilling breidt uit in Nederland
Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, breidt uit naar Den Haag. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Den Haag alsnog overtollig eten tegen een gereduceerd tarief kopen en zo meestrijden tegen voedselverspilling. De app startte op 22 januari 2018 met slechts 25 partners. Inmiddels zijn er meer dan 225 partners in de vier steden.
Marqt
Too Good To Go werkt onder andere samen met Mercure Hotels, Vlaamsch Broodhuys en Sushi Time. Marqt heeft zich nu ook aangesloten bij het initiatief. Thijs Fleuren, CEO van Marqt: “Marqt staat voor smaakvol en puur eten. Producten die worden gemaakt ten bate van mensen, behoud van natuur & milieu en zorg voor dieren. Als waarborg hiervoor verhandelen wij alleen tegen een eerlijke prijs, dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar de natuur, het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren."
Too Good To Go
In Nederland wordt op jaarbasis meer dan 40 kilo voedsel per persoon weggegooid. Oplossingen hiervoor zijn niet altijd gemakkelijk. Volgens Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, zit het succes van de app juist in het gemak. "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen kunnen we echt een impact maken. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. Dat biedt extra gemak voor de ondernemer omdat deze zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen en de consument gaat anders naar eten kijken en leert weer creatief met restjes omgaan."
Too Good To Go wil eind 2018 in alle provincies van Nederland actief zijn. De deelnemende inwoners en ondernemers hebben sinds de lancering in Nederland samen al meer dan 10.000 maaltijden gered.
Lees ook:
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Webinar Foodvalley NL over het upcyclen van reststromen
Het ‘upcyclen’ van zijstromen van landbouw- en voedselproductie, is een van de meest effectieve technologische oplossingen om voldoende en verantwoord voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking. Er zijn al veel technologische innovaties in ontwikkeling om deze zijstromen te benutten voor voedingsingrediënten en -producten, maar een van...
MBO Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood bundelen krachten tegen voedselverspilling
Het MBO-onderwijs in Rotterdam-Rijnmond en IntelligentFood werken samen in het project ‘Let’s change the face of food waste’. Het doel is voedselverspilling tegen gaan en meer bewustwording te creëren.
België lanceert open call Circulaire Voedselketen
Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2025 30% van de voedselverspilling te voorkomen of om deze te verwerken tot hoogwaardigere voedselproducten of veevoer. Eén van de manieren waarop Vlaanderen dit wil bereiken is door het bevorderen van de circulaire voedselketen.