App tegen voedselverspilling breidt uit in Nederland

EVMI_Too Good to Go

Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, breidt uit naar Den Haag. Na Amsterdam, Utrecht en Rotterdam kunnen ook de inwoners van Den Haag alsnog overtollig eten tegen een gereduceerd tarief kopen en zo meestrijden tegen voedselverspilling. De app startte op 22 januari 2018 met slechts 25 partners. Inmiddels zijn er meer dan 225 partners in de vier steden.

Marqt

Too Good To Go werkt onder andere samen met Mercure Hotels, Vlaamsch Broodhuys en Sushi Time. Marqt heeft zich nu ook aangesloten bij het initiatief.  Thijs Fleuren, CEO van Marqt: “Marqt staat voor smaakvol en puur eten. Producten die worden gemaakt ten bate van mensen, behoud van natuur & milieu en zorg voor dieren. Als waarborg hiervoor verhandelen wij alleen tegen een eerlijke prijs, dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar de natuur, het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Too Good to Go helpt ons om verspilling in de voedselketen te minimaliseren."

Too Good To Go

In Nederland wordt op jaarbasis meer dan 40 kilo voedsel per persoon weggegooid. Oplossingen hiervoor zijn niet altijd gemakkelijk. Volgens Joost Rietveld, Manager Too Good To Go Nederland, zit het succes van de app juist in het gemak. "Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen kunnen we echt een impact maken. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft, dus iedere keer weer een verrassing. Dat biedt extra gemak voor de ondernemer omdat deze zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen en de consument gaat anders naar eten kijken en leert weer creatief met restjes omgaan."

Too Good To Go wil eind 2018 in alle provincies van Nederland actief zijn. De deelnemende inwoners en ondernemers hebben sinds de lancering in Nederland samen al meer dan 10.000 maaltijden gered.

Lees ook: 

   

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool van start

De eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge van HAS Hogeschool gaat 13 september van start. Het doel van de challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie.

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Avocado’s van supermarkt Picnic krijgen extra beschermlaagje voor langere houdbaarheid

Online supermarkt Picnic voegt een dun beschermlaagje toe aan avocado’s om deze langer eetbaar te houden. De bescherming is een plantaardig product afkomstig uit de schillen, zaden en pulp van vruchten, dat wordt aangebracht door de Nederlandse leverancier. Klanten van Picnic kunnen de vruchten hierdoor langer gebruiken.

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Consumenten kunnen geld besparen met minder voedselverspilling

Door de inflatie stijgen de prijzen van voedsel. “Consumenten kunnen gemiddeld 120 euro besparen door minder voedsel weg te gooien”, aldus Cees Elemans, sector specialist Food bij ING Sector Banking.